mandag 9. september 2013

Tyttebær plukking

På vei hjem fra hytta i går stoppet vi en liten stund, bare for å plukke med oss litt tyttebær. Tyttebærene stod tett i tett, og det var rett og slett flott å se på. Det var ikke mye vi måtte bevege oss rundt, innen vi hadde fått det vi ville ha av de flotte røde bærene.

Av en eller annen grunn tok vi bare med oss én plukker da vi dro fra hytta. Men heldigvis gikk det fort å plukke siden det var såpass mye med bær, og tett med bær.

Men om vi glemte å ta med oss 2 bærpellere, hadde vi i det minste husket å ta med oss en bær renser. Dermed kunne en av oss plukke bær, og den andre rense bærene. Litt blåbær fulgte med, noen ble spist der og da, mens andre fikk lov til å blande seg med tyttebærene og bli med hjem.

Da vi var hjemme, var det godt å slippe å begynne å rense bær, den jobben var allerede gjort. Det ble noen liter med bær som skal få bli til godt tyttebærsyltetøy.

For en del år siden plukket vi mye bær av mange slag, men det har dappet av med årene. Det går mindre syltetøy, og vi er færre som bor under samme tak. Barn bli voksne og flytter hjemmefra. Men nå begynner det å gi mersmak til å plukke litt igjen. Må bare huske vi ikke trenger så store mengdene. Litt blåbær har det også blitt plukket i år, men vi kunne hatt mer av det.

1 kommentar:

  1. Koselig å plukke bær, og ingenting smaker bedre enn hjemmelaget syltetøy.

    God helg!

    SvarSlett