torsdag 19. mars 2015

Prinseteppet

Prinseteppet synes jeg fortsatt er et av de fineste babyteppene jeg vet om. Det er enkelt å strikke, men blir allikevel flott. Jeg strikket dette på samme måte som jeg gjorde første gangen. Dvs at jeg ikke sydde "vingene" sammen slik oppskriften sier du skal, men strikket de sammen underveis. Det er egentlig rask strikk, det er bare kanten rundt til slutt som kan gå litt tregt. Men heldigvis er den enkel og mønster rapporten lett å huske. 
Det blir nok enda flere av dette teppet etterhvert, både fordi det er fint og fordi det er morsomt å strikke.Mønster: Prinseteppet.  Mønsteret finner dere her og her.
Garn: Totrådet Duo merino lammeuld fra Design Club DK
Vekt: Glemte å veie teppet før jeg gav det bort, men det første jeg strikket veide 234 gram, så er vel noe av det samme.
Pinner: 4

15 kommentarer:

 1. Ja, det er det fineste teppe! Jeg strikket et når jeg ventet tvillingene, men jeg synes at det var så vanskelig, fikk en venninne til å strikke nr. 2!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du var som fikk ei venninne til å strikke to stk til deg. :)

   Slett
  2. Nydelig teppe/sjal. Dessverre sliter jeg med dansk. Ønsker veldig å få dette oversatt, men hvem Gjør vel slikt? Nydelig jobb du har gjort. ☺

   Slett
 2. Blæ---- Tror kommentaren min ble borte i syberspace... Prøver igjen.

  Knallfint teppe!! Dette har jeg aldri turt å begi meg utpå, det ser så vanskelig ut... Strikker jo sjal med tilsvarende mønster, så skjønner ikke helt hvorfor jeg har så fobi med en gang det har med tepper å gjør.... :D
  Kjempefin Fana i forrige innlegg også. Sprek farge!
  Håper strikkelysten nå har kommet for å bli... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare å hoppe i det, for det er et veldig enkelt mønster. Du får tenke på det som sjal når du strikker, da går unna som en lek. ;)

   Slett
 3. Vakkert! Og veldig enig med deg. Vi har et forenklet versjon av prinseteppet med bare havskumborden ytterst, som jeg fikk tante til å strikke da jeg var gravid sist, gravidtåka orket ikke blondestrikken. I bruk senest idag av åtteåringen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må passe på å strikke et mens du ikke er i ammetåke. ;)
   Teppet blir såpass stort at det kan faktisk kan brukes en stund, så egentlig litt feil bare å kalle det for babyteppe. :)

   Slett
 4. Prinseteppet er så nydelig! Spesielt i ubleket/kremhvitt, slik som dette. Har tittet på oppskriften mange ganger, men er redd for at tålmodigheten ikke strekker til. Får nøye meg med å beundre andres verk. :)

  SvarSlett
 5. Dette har du tålmodiget til Mimouna, det strikkes på pinne 4! Mønsteret er enkelt og lett å huske, så dette strikker i hvertfall DU raskt!

  SvarSlett
 6. Prinsesvøpet er helt nydelig! Jeg har strikket tre! men ytterkanten er litt drøy.. du må være bra tålmodig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er bra tålmodig selv som har strikket tre stykker. ;) Men det blir ekstra fint med den kanten rundt til slutt da. :)

   Slett
 7. Dette var et nydelig teppe som ser veldig vanskelig ut.
  Det var bare et lekkert teppe. Kan ikke få si det nok ganger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke så vanskelig som det kan se ut. :) Tror aldri jeg kommer til å ble lei av dette teppet. :)

   Slett
 8. Flott teppe! Gleder meg til å ta det i bruk. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre. Og gjett og om jeg gleder meg til å se det i bruk!! :)

   Slett