tirsdag 3. september 2013

Strikket lappeteppe

Jeg begynte å strikke lapper til et teppe på forsommeren. Det skulle være enkelt, noe som var lett legge fra seg, og lett å hente frem igjen. Jeg kjøpte et visst antall garnnøster på måfå, uten plan og mening. Dvs, jeg visste jeg ville ha noe blått, og at hver lapp skulle ha to farger. Siden jeg ikke hadde noen plan, ville jeg heller ikke spandere dyrt garn, og endte med å kjøpe Safir garn fra Sparkjøp. Vet ikke hvor lurt det var å kjøpe garn som ikke var superwash, men på den andre siden har jeg strikket flere tepper  tidligere som ikke har vært superwash. Har vasket de i maskinen allikevel. Har en maskin som er veldig snill med ull. :) Tepper i dette garnet gir tepper med tyngde. Men jeg synes det er greit med en variasjon mellom lette og tunge tepper.
En annen grunn til at jeg valgte Safir, var rett og slett at jeg aldri hadde strikket med det garnet før, og var litt nysgjerrig.
For at det ikke skulle bli fullt så kjedelig å strikke, valgte jeg å strikke fra spiss til spiss. Det ble økt en maske i begynnelsen av hver omgang. Og siden jeg ville ha to farger på hver lapp, strikket jeg til halve nøstet var brukt opp, passet bare på at det var nok tråd igjen til å bruke når lappene skulle synes sammen senere, før jeg begynte å felle en maske i begynnelsen av hver omgang. Heller ikke sammensettingen av fargene er gjennomtenkt, tok bare to tilfeldige nøster. Måtte bare passe på at jeg ikke endte igjen med to like nøster til slutt, siden jeg ikke hadde tenk å kjøpe mere garn, kun bruke det jeg hadde kjøpt første gangen. Sammensyingen, eller plasseringen av lappene før jeg begynte å sy de sammen, burde ha vært bedre gjennomtenkt. Men gjort er gjort, og sånn ble det. :) Og teppet er passe stort til å varme noen ben når vi skal sitte ute i utestuen når den en gang blir ferdig, forhåpentligvis i løpet av høsten. 

Det må forresten være perfekt å bruke opp restegarn til denne typen tepper. Jeg har sett flere lignende tepper rundt på nettet, i alle mulige farger, og det var det som gav meg inspirasjon til dette teppet.

Montering er ikke det morsomste jeg vet, så lappene ble liggende mesteparten av juli og august før de ble montert sammen. Men 30.aug ble det endelig helt ferdig. Kan jo skylde litt på varmen også. Stort ullteppe kan være litt for varmt å holde på med når gradestokken viser rundt 30 grader.

Mønster: Ikke noe spesielt. La opp to masker, økte i begynnelsen av hver pinne til jeg kom halvveis, og felte deretter i begynnelsen av hver pinne ned til 2 masker igjen.
Garn: Safir fra sparkjøp 
Strikkepinner:
Vekt: Snaue 1200 gram


Og siden jeg ble ferdig med teppet, begynte jeg like godt på et nytt teppe. :) Også dette går i blåfarger, men denne gangen hekles det. 
Det strikkes og hekles litt andre ting samtidig, så tiden får vise hvor fort det blir ferdig.


7 kommentarer:

 1. Nydelig teppe i fine farger. Jeg er veldig glad i blåfarger og grått/sort.

  SvarSlett
 2. Herlig teppe, og godt når det er så stort at du bare kan gjemme deg i det. For et tålmodighetsarbeid!!!!

  SvarSlett
 3. Fine farger sammen, det ble rolig og pent. Et deilig teppe!

  Jeg strikker mye i Safir, og synes det holder seg bra. Jeg må ha det på 60 grader for å tove det, så ullprogram i en "snill" maskin burde gå greit.

  SvarSlett
 4. Nnydelig teppe.. tenker det er herlig i bruk også...

  SvarSlett
 5. Kjempe flott lappe teppen du har strikket.

  SvarSlett
 6. For et utrolig fint teppe! Stilig med alle trekantene!

  SvarSlett