torsdag 26. september 2013

Ruskeposer på rekke og rad

Det var noen erfarne sydamer som gav meg det tipset om å bruke gamle gardiner når jeg skulle øve meg på å sy, slik at jeg ikke unødvendig klippet/skar i stykker nye stoffer fordi jeg gjorde feil. Det er naturlig nok mye usikkerhet nå i begynnelsen. Og som jeg har skrevet tidligere, er det skjæringen i stoffene som jeg gruer mest for, og som gjør at jeg er litt treg til å komme meg i gang med syingen. Iallfall, jeg ilte ned i kjelleren, og der fant jeg gamle gardiner jeg trodde jeg allerede hadde kastet. Dvs. jeg trodde de gulrutete gardinene fortsatt var der, de hadde jeg nok gjemt med tanke på at de kanskje kunne brukes til påske ved en senere anledning, noe som aldri ble gjort. Men jammen dukket det opp enda flere avlagte gardiner.
Ruskeposer har jeg lenge ønsket meg. Det virker som en kjekk sak å ha enten du syr, strikker eller hekler. Om enn ikke i stua nede, så har jeg alltid hatt en av disse små mini bæreposene ståene til rusk og rask ved siden av stolen min oppe i loftstua, hvor jeg samler tråder, mavebelter fra garnnøster etc. Nå blir det andre boller, nå blir det fine poser til alt rusk og rask. Det blir til med ruskeposer både til oppe og nede, til syrommet og til hytta og flere til. :)

Når jeg surfer rundt på blogger og nettet generelt, blir jeg alltid så glad når jeg kommer til blogger som legger ut tutorials, eller som linker til steder hvor de har funnet mønsteret, enten mønsteret er gratis, eller det er kjøpt. Eller de henviser til bøker der de har funnet mønsteret. Jeg prøver å gjøre det samme på bloggen min, så godt det lar seg gjøre. Nå er jeg ganske ny innen søm enda, men foreløpig har jeg inntrykk av at strikkere/heklere er mye flinkere til å dele linker enn det de som syr er. Men det kan være fordi jeg ikke har funnet de riktige plassene enda? Eller kanskje det er fordi søm mønstre fortere går ut av produksjon? Ikke vet jeg. Men jeg søker og leter videre, og koser meg underveis med å se på alt det flotte som lages. Samtidig skulle jeg ønske interessen for søm hadde dukket opp for mange år siden. Men for alle del, jeg ser at flere sy blogger også er flinke til å linke.
  
Men tilbake til ruskeposene. Disse var jeg heldige å finne mønsteret gratis til på nettet, via en eller annen link på en blogg.
Mønsteret til disse finner dere hos Blåbærtua.

3 kommentarer:

 1. WOW!!!!
  Det er noe av det fineste eg har sett av ruskeposer!!! DU er jo PROFF jo! De var utrolig flott laget det må eg si, du kan umulig være nybegynner??

  Vettu hva? EG har min egen søte ruskepose, den fikk eg av Erica i 2007 og siden det har eg alltid hatt den på salongbordet hvor eg sitter, utrolig praktisk og greit, ikkje minst oga nåleputa-GENIALT! GID eg kunne sy......Hmmmm

  KOS deg masse, ha en fin kwell og ei flott helg ;)

  Go`klem Vibbedille :)

  SvarSlett
 2. Så mange fine ruskeposer du har sydd! Takk for linken! Kanskje det blir en pose hos meg også en eller annen gang... ;)

  SvarSlett
 3. Oi .. så mange, og så flotte ruskeposer! Du er kjempeflink! Lurt at du gjemte på gardinene! :) En sånn pose har jeg aldri sydd. Takk for linken til mønsteret! :)

  SvarSlett