mandag 16. september 2013

Mens jeg venter på hobbygløden skal komme

Mens jeg venter på hobbygløden skal bli litt mer oppadgående igjen, kan jeg vise et par andre ting. Kan vel forresten si at disse to tingene i det minste har en viss tilknytning til hobby. :)

Jeg har kjøpt meg et par nye krus. De som kjenner meg godt, vet jeg generelt er svak for krus i alle variasjoner, men jeg er nok ekstra svak for krus som er hobby relatert. Og da jeg fant disse krusene på "Living" måtte jeg bare kjøpe med meg et par stykker. Det var et ekstra pluss at de var store og gode, og ikke minst tynne og lette, noe som ikke alltid er en selvfølge. Jeg sitter og drikker te av det ene kruset i dette øyeblikket. At jeg er glad i krus, har nok en sammenheng med at jeg er en te drikker, og ingen typisk kaffe drikker. Jeg kan godt ha mange av disse "nymoderne" kaffevariantene, og vanlig kaffe drikker jeg av høflighet, kun sjelden fordi jeg har lyst på. Mens te drikker jeg året rundt. Det er forresten ikke helt sant lenger. Etter jeg kom i overgangsalderen, er det visse tider på året hvor det blir for varmt med varmt drikke.

Strikkekurven har jeg arvet etter svigermor. Hun døde i mai 2012. Svigerfar har solgt hus og skal flytte i leilighet, og i den sammenheng skulle et helt hus tømmes. Det kom kasse på kasse med ting hjem til oss, og de ble satt rett inn i vår egen kjeller. Kassene har blitt gjennomgått sånn litt etter litt, og i august oppdaget jeg denne strikkekurven for alvor. Det er nesten som å gå på skattejakt. I går fikk jeg også ryddet på plass en god del strikkepinner, men tok ikke bilder av det. Det samme med litt stoff og 2-3 garnnøster. Jeg tok vare på det meste av det. 
Strikkekurven er tatt i bruk, den er grei å bruke til prosjekter jeg holder på her og nå, og står ved siden av stolen min. Akkurat nå ligger det et par raggsokker oppi dem. Men når jeg hekler, blir sokkene tatt ut, og hekletøyet lagt oppi, og kurven flytter jeg med meg mellom etasjene.

Selv om det ikke ser sånn ut, og hobbygløden er litt laber for tiden, så beveger både strikkepinner og heklenål seg, de beveger seg bare ekstra sent om dagene. Det har blitt festet litt tråder, det strikkes litt på sokker, og det hekles litt på lapper til et lappeteppe. I løpet av denne uken har jeg som mål å komme i gang med symaskinen igjen også, det går altfor lenge mellom hver gang. Det går så lang tid mellom hver gang at jeg rekker å bli usikker på hvordan jeg skal gjøre ting. Jeg må skjerpe meg og se å få gjort noe med det.

7 kommentarer:

 1. Så utrolig fine krus!! Skjønner godt at du bare måtte ha de!;)
  Og den strikkekurven såg også veldig fin ut, kjekt å ha et sted å putte ting i når man ikke holder på med de!:-)

  SvarSlett
 2. Så koselig strikkekurv. Morsomt å arve sånne ting.

  SvarSlett
 3. Glemte å si det, men krusene er kjempefine.

  SvarSlett
 4. Nydelig strikkekurv, og alltid så fint med ting som har en historie!!!! Krusene er så flotte - godt jeg ikke bor i nærheten av den butikken....

  SvarSlett
 5. Flotte krus og den strikkekurven er jo bare helt fantastisk! Ha en fin uke hos deg, energien kommer etter hvert....

  SvarSlett
 6. Kjempefine krus, blir nok ekstra kos med te og strikking nå! :) Veldig flott strikkekurv!

  SvarSlett
 7. Så fin strikkekurv du har - Jeg har en akkurat likens som jeg har fikk fra svigerbestemor for 22 år siden. Jeg oppbevarer alt fra trådsneller og buksestrikker, til bånd og sikkerhetsnåler der - en skikkelig sykurv er den for meg :-) Vesledattra her har påberopt at hun ønsker å overta den når det en gang blir på tide å gi den videre. Det er fint med sånne kurver som kan gå i arv :-)

  SvarSlett