mandag 24. november 2014

Toalettveske

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på toalettveskene som som Liv i hus har laget mønster til. Og endelig fikk jeg gjort det. :) 
Ser jeg har forbedringspotensiale både her og der, i tillegg til at jeg slet med selve maskinsømmene mens jeg holdt på. Maskinen ville bare ikke sy knapphullsting/tungesting uansett hva jeg gjorde, men etter diverse meldinger frem og tilbake til ei venninne, fikk jeg det nogenlunde ok til slutt, men fint er det ikke, og da var undertråden blitt veldig løs. I ettertid har jeg lært at det hjelper å tre hele maskinen på nytt, men da hadde jeg allerede applikert på blomstene, og de fikk bare være som de var i denne omgangen. Men toalettmappen var artig å sy, så jeg kommer helt sikkert til å sy flere. Også her lærte jeg noe nytt som jeg aldri hadde gjort før, og det er moro. :) Tror jammen jeg skal skaffe meg noen korte glidelåser også, med tanke på akkurat disse mappene her.
Jeg har fått brukt opp linstoff jeg hadde feilkuttet til noe annet tidligere, og annet restestoff. 
Jeg har til og med allerede funnet frem andre rester jeg har tenkt å bruke til de neste toalettmappene. Men om det blir før jul vet jeg ikke. Jeg har litt julegaveplaner for øyeblikket. Hemmelig, hemmelig..... :)11 kommentarer:

 1. Så flott toalettmappe! :) Fine farger og veldig fint med blomsten! Jeg synes det er lettere å sy i glidelåsen når den er lang, så kan du heller klippe den av.
  Tusen takk for koselige kommentarer hos meg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk igjen Elisabeth. :)
   Det ble brukt lang glidelås på denne og klippet, jeg har kun lange glidelåser liggende. Men tror jeg må teste kort glidelås en gang også, bare for å teste hvordan det er å bruke. :)

   Slett
 2. Gratulerer med en aldeles flott toalettmappe, Berit!
  Og tusen takk for at du linker til bloggen min - det setter jeg STOR pris på :))))
  Lykke til med nye mapper!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha!
   Det er en selvfølge for meg å linke til bloggen din. :) Dessuten synes jeg det er koselig å kunne dele flotte linker med andre, slik at andre kan få den samme muligheten til å lage en mappe etter ditt mønster. :)

   Slett
  2. ....Og så ser du jeg har hermet med å bruke akkurat de samme blomstene som du har brukt. Synes de er så fine. :)

   Slett
  3. Godt å høre, jeg synes det er en fin skikk å vise til hvor man hentet inspirasjonen fra :) Ja, de blomstene har blitt en favoritt hos meg også! klart du kan bruke disse - jeg har slettes ingen "opphavsrett" på dem :)
   Jeg tenkte kanskje å prøve med hvite blomster på naturfarget lin nå til jul... hvis jeg får tid! merkelig så travelt det blir på denne tia, hvert eneste år :)

   Slett
 3. Fin toalettveske, jeg likte også godt de blomstene.

  Undertråden er min verste fiende når jeg syr, den finner alltid på så mye tull. Bra at du ikke gir deg så lett, og problemene med maskinsømmene synes i alle fall ikke på bildene.

  Ha en god helg! :)

  SvarSlett
 4. Skal si du er dyktig med symaskinen. Flotte vesker av ymse slag!

  SvarSlett