onsdag 19. november 2014

Hverdagsjakke

Jeg henger etter med bloggingen, men det strikkes. :) Det strikkes store ting, ting som det tar tid å få ferdig for meg. Det gjør også sitt til at det ikke er så mye å blogge om.
Men hverdagsjakken har vært ferdig en stund, den ble ferdig i oktober, så her er det ren sommel med først å få tatt bilder og deretter å blogge. Må prøve  å skjerpe meg, for jeg synes i grunnen det fortsatt både er koselig å blogge hobbysaker selv, og ikke minst følge med på andres hobbyblogger. Det hele har vel en sammenheng med at jeg generelt har vært mye mindre på nettet i det siste.

Hverdagsjakken var en ufo, og hadde vel ligget urørt sånn ca. et år. Den ble liggende da strikkelysten mer eller mindre forsvant så totalt. Bolen var ferdig strikket, det var bare armene igjen. Og siden jakken strikkes top-down, var det i grunnen en grei sak når jeg bare kom i gang igjen. Jeg synes ikke armer er så ille å strikke, spesielt ikke når de strikkes ovenfra og ned. Det går jo fortere og fortere siden det stadig blir færre masker. :)

Og så er jeg aldri så lite kry, for denne gangen lærte jeg noe helt nytt og våget meg på å klippe opp til jakken uten å sy på maskin (eller hekle) på forhånd! Litt skummelt, men stolte fullt og helt på gode strikkevenner! Og det gikk bra. Det har enda ikke raknet. :) Men vasket den i maskinen etterpå, slik at den fikk "tovet" bitte litt. Vet ikke om det var nødvendig. Jeg hadde plukket opp og strikket knappestolpene på forhånd, så det skulle ikke rakne forbi der. Finull/kauni rakner uansett ikke lett.

Det jeg ikke er like stolt av, er at jeg klarte å klippe hull i jakken, nesten nede ved vrangborden mens jeg holdt på å feste tråder. Eller om saksen hadde hektet seg fast. Jeg vet ikke hvordan det skjedde. Hull var det. Heldigvis skjedde det mens jeg var på strikkekafé, så ei annen forbarmet seg over meg i min fortvilelse og fikset det før jeg fikk tenkt meg om, og det syntes ikke en gang etterpå. Takk til Ellinor! :)

Det ble ikke kjøpt inn garn til denne jakken, brukte kun garn jeg hadde liggende. Det flerfargede garnet er Kauni, og var i sin tid tiltenkt et sjal tror jeg. Det ensfargede garnet er Finull, og var opprinnelig planlagt å være en del av et teppe. Men så ble det stadig tatt litt av det til et og annet småprosjekt, og nå til jakke. Det er ikke alltid garn blir brukt til det det er planlagt til.


Mønster: Hverdagsjakke. Mønsteret kan kjøpes via Ravelry. Det stod også i ukebladet Familien nr.1 fra 2014 om det er noen som har gamle blader. (Men det har kommet noen oppdateringer av mønsteret i etterkant).
Garn: Kauni og Finull
Vekt: 327 gram
Str: M
Pinner: 2,5 og 3
...............

Det har også blitt sydd bitte litt, men jeg har plutselig fått litt problemer med å overføre bilder fra mobilen til dataen, så det får komme når jeg har fått hjelp til å fikse det. 

11 kommentarer:

 1. Det er jo så kjekt å se deg i blogbland Berit!! Godt du fikk jakken ferdig!!! Og fin ble den og!!!

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha Lone. :)
  Jeg håper det kan bli litt mer aktivitet fremover både på bloggen, og bloggland generelt.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ferdig jakke! Jeg har på meg nesten den samme i samme fargetoner, en godt brukt jakke, siden gråfarger er så anvendelige, så denne får du brukt mye, tror jeg.

  Har mye storstrikk jeg og på pinnene, og det er jo håpløst å blogge... og så rydder vi som gale til fotografering og salg av hus, så det blir litt lite fremgang på strikkinga.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Jeg har allerede rukket å bli glad i jakken. :)

   Slett
 4. Kjenner til det med garn som ender opp som noe helt annet enn det man planla. Men det blir ofte bra, det. :)

  Jakken ble flott den, og så godt at hullet forsvant også. Sakser er skumle!

  SvarSlett
 5. Kommer til å passe godt på saksen ved fremtidige trådfest. :)

  SvarSlett
 6. Superflott jakke! :) Den så passe tykk ut. Flotte naturbilder! :) Ikke stress med bloggingen, blogg når du har tid og lyst. :)
  Ha en god helg!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Elisabeth. :)
   Helt enig, det er viktig å blogge når en har lyst, og ikke fordi en må. :)
   God helg til deg også!

   Slett
 7. Kjekt å lese om jakken din ! Jeg holder på med en selv. Er ferdig med bolen og skal begynne på ermene.
  Fin og god jakke du har strikket !

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre det ikke bare er meg som strikket hverdagsjakken etter "alle andre" er ferdige med sin. :) Lykke til videre med din jakke. :)

   Slett
  2. Vi er "lure" vi to ! �� Får studert litt farger m.v. hos andre
   før vi selv slår til. Hehe...

   Slett