torsdag 1. mai 2014

Prosjekter på gang og gyngestoler

Det er ikke den helt store farten på håndarbeidsfronten, men jeg har da alltid litt på gang allikevel. Og selv om mange ting tar tid, så blir det som regel ferdig til slutt allikevel. Dette er en årstid, hvor farten  senker seg enda mere når det kommer til håndarbeid for min del, selv om jeg alltid har et eller annet på gang.
Her er noe av det som jeg holder på med akkurat nå.

Jeg prøver meg på å sy en løper, også det for aller første gang. Den erfarne syer, og spesielt de som har sydd denne løperen, kan nok se at her er det noe feil, men slik  blir den. Med feil og det hele. :) Kan skrive mer om dette når løperen blir ferdig, forhåpentlig om ikke så altfor lenge. Jeg er fornøyd med bare det at jeg  har kommet så langt, nå er det bare resten igjen. :)

Det blir også sydd på en hexagon lapp i ny og ne. Hva dette skal bli til slutt, eller hvor stort det skal bli, det har jeg enda ikke bestemt meg for. Det er først og fremst for å øve meg litt. Og jeg ser jeg har forbedret meg fra de første lappene og til nå. Vurderer å klippe fra hverandre noen av de aller første lappene pga altfor store sting, men er litt usikker på hvordan  jeg skal gripe det an uten å ødelegge for mye. Men det irriterer meg såpass at jeg prøver nok å gjøre noe med det. Her er det kun håndsøm. Har ingen system i lappene i det hele tatt, bare passer på at ingen like kommer ved siden av hverandre. Og det er med vilje at ruter og striper går på kryss og tvers.

På strikkepinnene har jeg et skjerf av alle ting. Litt av en årstid å strikke skjerf på, men det var nå det jeg fikk lyst til å strikke i  en ellers så laber strikkeperiode. Jeg kaller det for Flowermouse skjerfet. Sikkert fordi det ikke bare er kraftig inspirert av Flowermouse, eller at hun har designet mønsteret, men hun har hjulpet meg å plukke ut fargene også.:) Egentlig heter mønsteret Lifelines, og mønsteret finnes gratis på Ravelry. Det er helt umulig og ikke bli smittet av lysten til å bruke farger når du er sammen med Flowermouse. :) Og jeg, jeg har allerede begynt å tenke på fargene til det neste skjerfet jeg skal strikke....

I mitt forrige innlegg skrev jeg om diller og andre svakheter. På bildet over her er et par av mine engler som jeg er så glad i. Og blomstene på bildet over der igjen, står selvfølgelig i en hjertekurv. :)

Jeg skrev på slutten i det samme innlegget at det ikke var noen flere diller/svakheter som tar stor plass. Men det er faktisk det. Jeg er nemlig ganske så svak for gyngestoler! Og jeg må vel innrømme at de tar litt plass. Jeg har vel ikke så mange gyngestoler, men antagelig har jeg flere gyngestoler enn det som er normalt i et vanlig hjem. Jeg kom på dette samme dag jeg skrev innlegget om diller, i det jeg tok meg selv i by på en gyngestol på Netthandelen.no Jeg fikk gyngestolen på Netthandlen, den blir hentet i morgen av mannen, som nærmest jobber vegg i vegg med netthandelen. En gyngestol til å ha ute. Min kjære mener jeg har gjort et bomkjøp, men det får vi greie på i morgen. :) Uansett, det ble en billig gyngestol. :)

Her hjemme har jeg allerede tre gyngestoler fra før av. 
Den første har jeg arvet etter min mor, som igjen hadde arvet den etter sine foreldre. Jeg kan huske den stod i finstua til besteforeldrene mine, i stuen som bare ble brukt ved spesielle anledninger. Stolen bærer knapt preg av å ha blitt brukt, selv om det er mulig mine foreldre i sin tid fikk trukket den om. Men dette kan jeg ikke huske.

Også denne andre gyngestolen har vi arvet, den er etter svigerforeldrene mine, og den kaller vi bare amerikastolen.

Den tredje gyngestolen har vært med på bloggen tidligere. Det er en gyngestol jeg kjøpte på loppemarked for 75,- kr for en del år siden, og den drar jeg gjerne med meg ut på verandaen.

Jeg har enda en gyngestol til, men den har jeg ikke bilde av. Den kjøpte jeg på auksjon for en del år tilbake, og står på hytta.


5 kommentarer:

 1. Så flink du er som går i gang med lappeteknikk. Jeg tror løperen blir kjempefin.
  Koselig med sånne arvete møbler-

  SvarSlett
 2. Jeg er også veldig glad i gyngestoler, men de har det med å ta mye plass...

  SvarSlett
 3. Så avansert ut, de lappene med så mange "kruseduller". Blir spennende å se hvordan dette prosjektet vokser. Du er jammen ivrig med lappesøm, masse fint blir det også. Gøy når man finner noe som er kjekt å holde på med.

  Jeg er også glad i gyngestoler, savner å ha en i stuen. Klumpen tok knekken på den vi hadde, både trekk og fjærer fikk hard medfart. Så nå står den i kjelleren og drømmer om å bli pusset opp og trukket om. Vi får se om det skjer til slutt.

  Herlig Flowermouse-skjerf, skikkelige gladfarger. :)

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 4. Jeg fulgte linken fra sokkeinnlegget, for et herlig heklepledd! :)

  SvarSlett