fredag 16. mai 2014

"I lange baner" av AnnAKa

Min aller første løper er ferdig. Det er nesten en uke siden den ble ferdig, jeg har bare ventet på det skal slutte å regne, så jeg kan ta noen bilder ute.

Innimellom har jeg vært litt i tvil om jeg skal fortsette å legge ut bilder av det jeg syr på bloggen, for det er jo feil og mangler på alt sammen enda. Jeg blottlegger meg jo helt med alle feilene jeg gjør, når jeg viser hvor lite jeg kan på dette området her. På den andre siden, så kan det kanskje være med å motivere andre til å våge og ta skrittet til å prøve seg med symaskinen, og at en ikke nødvendigvis trenger å være ung for å lære seg noe nytt, en kan godt være i slutten av 50-årene når en bestemmer seg for å lære seg å sy med symaskin. :)

På denne løperen slet jeg med speilvendingen. Som dere ser ble hjertene feil på den ene siden. Men hjertene i seg selv har jeg speilvendt riktig. Det er de krusedullene jeg slet med speilvendingene på. Jeg klippet noen stykker av dem, men hadde bare ikke hodet med meg den dagen. Krusedullen skulle gått opp på den mønstrete stoffet og ned på det svarte, men jeg fikk det motsatt. Til slutt lot jeg det bare være sånn. Når jeg først begynte å rote ble det bare helt feil. Men nå har jeg en grunn til å sy løperen en gang til. :) Kjøpte en ferdig "kit", hadde jeg ikke gjort det, kunne jeg bare ha klippet ut hjertene en gang til, men det hadde jeg ikke stoff til. Ellers gikk alt greit. :) Nesten. Jeg skar visst litt feil i lin bitene også, men det var heldigvis med nok stoff, til at jeg fikk skåret ut en ny bit. Lagde den første for smal. Jeg har enda ikke klart å venne meg til/ begynt å like å skjære i stoffene, jeg gruer fortsatt litt for det, hver eneste gang, og det gjør at det alltid kan kan ta litt tid før jeg kommer i gang med neste prosjekt. Jeg lurer stadig på når det vil begynne å bli bedre. 

Quilting er heller ikke noe jeg kan, men de forskjellige lagene måtte festes sammen på et vis, sa da var det bare å gjøre det så enkelt så mulig. Og henger sammen, det gjør de. Får si meg fornøyd med det i det minste. :)
 

Mønster: I lange baner av AnnAKa
Jeg kjøpte mitt mønster og kit hos Lappedilla. 

6 kommentarer:

 1. Syns du er skikkelig flink eg! ;) Kan heller ikkje se noe feil!?
  Men nå er ikkje eg ei som syr heller, eg bare drømmer om det!
  Har sååååå lyst! Kanskje eg bør ønske meg en skikkelig god
  maskin av slekt og venner til 50 års dag :) Selv om det er noen år til,
  men eg er tålmodig ;)

  KOS deg og ha ei flott helg
  og en super dag i morgen ;)

  Go`klem Vibbedille ;)

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha Vibbedille, så grei du er. :)

  Har du lyst til å begynne å sy du også, er det bare å hoppe i det! En god idé å ønske seg en ny maskin til 50 års dagen. :)

  SvarSlett
 3. Du ser nok best feilene selv, løperen er kjempefin synes jeg. Det er ingen som sitter med mønsteret som fasit og sjekker om hjerter og krusseduller er riktig vei. Litt personlig preg er bare et pluss det. (Sier hun som ALDRI følger oppskrifter helt, hihi.)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. He, he, det er så sant. Å sette personlig preg på ting er bra. :)

  SvarSlett
 5. Så stilig!! Helt nydelig løper! Du er jo bare kjempeflink! Hvem er perfekt, og så kjedelig det må være .. :D Hvis du ikke vil at andre se vite om feilene dine, så ikke fortell om dem. Det er jo ingen som ser noe. :D Håper du fortsetter å legge ut bilder av det flotte du lager! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er kanskje på tide å slutte å irritere seg over alle feil, bare se på det som nybegynnerfeil som er der, og heller glede meg over at jeg faktisk syr! Dytte meg i gang til å sy mer og mer for å få øvelse.

   Joda, jeg kommer nok til å fortsette å legge ut bilder av det jeg lager. Enn så lenge synes jeg det er koselig å blogge. :)

   Slett