mandag 28. april 2014

Diller og andre "liker".

Sånn med en gang har jeg tenkt at jeg har ingen form for diller, samlemanier, "liker" ting , være svak for, eller hva enn du vil kalle det. Men når jeg tenker meg litt grundigere om, så har jeg i grunnen opptil flere stykker.
En av dem er tekopper/krus, med eller uten hank i flere variasjoner. Jeg har ganske mange nyttige, som kan brukes til å drikke av. Men det blir også flere av den "unyttige" varianten. Noe av det første jeg prøvde meg på å applikere når jeg skulle sy, var nettopp en tekopp. Eller kaffekopp for kaffedrikkere. :) Og nå har jeg også fått meg en tekopp til blomster som pynter opp bordet ute. Dette var en sånn "måtte" ha ting, da jeg så den på gartneriet på fredag. :)


I vinduet kan dere skimte en tekanne, det er også noe jeg svak for. Men det betyr allikevel ikke at jeg har mange av dem. Jeg har kun to stykker her hjemme, denne som står i i vinduet, og som ser ut som en engelsk postkasse. (Fordi jeg var en ivrig brevskriver i mange år, men har vel ikke skrevet et eneste brev de siste 15 årene. Det var før jeg tok opp strikkehobbyen igjen. Tekannen ble kjøpt i denne perioden). Den andre tekannen jeg har, er en god tekanne som brukes jevnlig. Har også en brukstekanne stående på hytta. Jeg har ikke behov for å samle på noe mer tekanner utover dette. Dette blir bruksting for meg. Men jeg ser ikke bortfra at det kan dukke opp et tekanne motiv plutselig, nå som jeg har begynt å sy litt. :)
Men jeg "faller allikevel litt i staver" når jeg ser en tekanne jeg synes er fin. Det er og blir noe spesielt med tekanner.

Men andre ting som har en tendens til å gjenta seg rundt i huset her, er hjerter og litt spesielle engler. Ikke overdrevent tror jeg, for vet ikke om det er så mange andre som tenker over det. Men det har begynt å øke litt mer i omfang nå, og jeg tror også kanskje det er en mulighet for at det kan komme flere nå som jeg har begynt å sy.  Fabler litt om å prøve meg på en Tilda figur, men vet ikke helt om jeg innehar den tålmodigheten det kreves. Men må nok prøve etterhvert.

Bøker er vel også en ting jeg samler på. Vanlige bøker/lydbøker og hobbybøker. Nå for tiden går det mest i hobbybøker, og da søm, siden det er det jeg holder på å lære meg. Men jeg koser meg med å blad i hobbybøkene mine. Så selv om det ikke alltid blir laget så mye fra alle bøkene, så blir de ofte bladd og sett i. Mye brukt med andre ord. Men der også, har jeg jeg gitt bort bøker når jeg ser jeg ikke lenger bruker bøker, ikke kommer til å lese dem igjen eller ikke lengre har plass. Jeg tar ikke vare på alt for en hver pris. Alt til sin tid.

Jeg blir stadig påminnet av mine barn at det bare er de gamle som er på Facebook, at Facebook er "ut". Men hva så. Jeg er allikevel ikke helt ung lenger, ;) og jeg er dessuten mest inne på sidene som har med hobby å gjøre. Og i det siste har jeg har hatt gleden av å få kjøpt meg mange brukte hobbybøker til en rimelige penge via Facebook. Jeg er fortsatt i startgropen når det gjelder å lære meg å sy, og nå har jeg fått tak i flere brukte eldre patchwork bøker og mønstre, alle til en pris mellom 25,- og 75,-kr. Selv med porto, blir det rimelige bøker. Unntaket er Tildas Påske, den kjøpte jeg hos Adlibris, hvor den fortsatt koster 49,-Og i disse dager er det enda 4 bøker på vei til meg, også brukte bøker kjøpt via Facebook ekstra billig.  :)

Men tilbake til samle på ting. Jeg vet ikke om garn og quiltestoffer går under denne kategorien? Uansett, det er vel ikke tvil om at begge disse hobbyene krever litt plass. Jeg er som sagt forholdsvis nybegynner når det gjelder å sy enda, men jeg ser at det det allerede har rukket å samle seg en god del stoffer og andre ting og tang som hører til denne hobbyen.

Tidligere her når jeg ble sittende å tenke over hvilke "diller" jeg hadde, kom jeg på flere ting jeg kunne nevne, men her og nå står det stille for meg. Det finnes nok flere, men ingen som tar stor plass. Det går nok mer under kategorien "svak for", "liker litt ekstra godt". Skulle jeg komme på det igjen, kan jeg fortsette å føre det opp her. :)

Så nå utfordrer jeg dere videre her. Hva slags "diller" har dere? Samler dere på noe? Er det noe dere liker ekstra godt?


3 kommentarer:

 1. Vet ikke om jeg tør nevne alle mine, men at sånne tekstilhobbyer tar plass er det ingen tvil om, jeg både vever, syr strikker og hekler, så her er det fullt opp med alle slags materialer........ Skulle bare ønske jeg hadde fått et litt mer virksomt "ryddegen"...........
  Lykke til med nye prosjekter!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 2. Så sjarmerende og flott kopp! :) Nydelige blomster. Veldig koselig med gamle blader og bøker i lappeteknikk. Jeg har kjøpt noen jeg også. :) Diller? Jeg samler blant annet på fløtemugger og bambifigurer. Og stoffer, selvfølgelig. Har hauger, både her og der. Får prøve å få litt orden snart.
  Ha en god dag! :)

  SvarSlett
 3. Vi slipper nok ikke unna diller og litt samlemani noen av oss. Vi som er glade i hobbyen vår, samler ofte på ting, bevisst eller ubevisst. Jeg har også mye garn og veldig mange hobbybøker. Hobbybøkene blar jeg ofte i for å finne inspirasjon og som en pause i hverdagen. Ellers samler jeg på met middagsservice og hardangerbestikk, i tillegg til Mumikopper. Ønsker deg en kjempefin dag!

  SvarSlett