tirsdag 8. oktober 2013

Mynt og nøkkelpung

To oppdateringer på en og samme dag, det kommer ikke til å bli noen vane. :) Men både skjerfene og denne mynt og nøkkepungen ble sydd i helgen, jeg har bare ikke fått blogget det tidligere.

Denne mynt og nøkkelpungen ble kun ferdig på ren og skjær stahet. Rett før helgen var jeg nede på biblioteket og lånte noen bøker om søm, og plukket med meg noen bøker det så ut som hadde litt mønster som var greie. Men det er ikke alltid lett å lese et mønster når du er helt ny på noe. Det får meg av og til til å tenke på strikking. Det å strikke, det kan jeg. Det å følge et strikkediagram det kan jeg. Men det er ikke nødvendigvis en selvfølge for en som ikke har strikket etter diagram tidligere at det skal leses fra høyre mot venstre. Normalt leser vi jo fra venstre mot høyre. Så hvis det ikke står forklart i diagrammet at mønsteret som skal strikkes må leses fra høyre mot venstre, så kan det ta litt tid og omveier før en finner ut av det før det blir rett. Og der er jeg når det gjelder søm. Og slik var dette mønsteret jeg prøvde å følge i boken. Legg stoffet på glidelåsen. Jaha, hvilken vei? Opp? Ned? Fram eller tilbake? Det ble brukt mye sprettekniv, og det var mer frustrasjon enn glede en periode. Det var rett før det hele gikk i søpla. Men her kom staheten min meg tilgode. Ikke gi opp, stå på! Men det verste er vel nesten at jeg brukte en hel lørdag på noe jeg mest sannsynlig aldri kommer til å bruke.
Så hva sitter jeg igjen med da? Jo, jeg sitter igjen med en herlig mestringsfølelse. Ikke at jeg har laget noe stort og flott, ikke har det vært så veldig utfordrene heller, men jeg gav i det minste ikke opp, jeg fikk det til til slutt.Så vakkert ble det ikke, men så absolutt brukbart. Og var det egentlig så vanskelig? Nei, men nå vet jeg jo hvordan det skal gjøres. :) Jeg tviler imidlertid sterkt på at det vil bli laget flere.

På den ene siden er det plass til mynter. Jeg vet at glidelåsen er veldig skjev, men sånn ble den. Jeg jobbet hardt for å få den til kan jeg fortelle dere. :)
Og på den andre siden er det plass til nøkler. Den har til og med dobbel skillevegg i midten. Synes ikke det er så aller verst å få til denne av en sta nybegynner. :)


Mønsteret har jeg hentet fra boken: Lappesprell og quiltestreker av Hanne Aspelin Firman.

3 kommentarer:

  1. Synes pungen ble fin jeg! :) Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver. Jeg har også brukt maaaange timer hvor det ikke har kommet særlig ut av det. Jeg stått fast på de enkleste mønstere, men plutselig har det løsnet (vanligvis da). Ofte tror vi at det er vanskeligere enn det er .. Jo mer man bruker hjernen, jo flere kontaktpunkter dannes .. og det høres jo bra ut. :D

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min, og gratulere med ny blogg. Skal si du har blitt flink med symaskinen. Jeg var det en gang. Men det var av stor nødvendighet og ikke så mye av glede. Tror jeg får holde meg til strikkepinnene. Lykke til med nye sy.prosjekter :-)

    SvarSlett
  3. Jeg syns du har vært kjempeflink! Det skal mye ståpåmot for å holde ut og ikke gi opp knudrete mønstre og oppskrifter. You go girl :-)

    SvarSlett