tirsdag 8. oktober 2013

Flere skjerf

Det har blitt flere skjerf, 4 med fleece, og et uten fleece. 
Opprinnelig skulle jeg ha klippet til ett stripete skjerf uten fleece, men glemte meg og klippet bare en enkelt lengde. Ja, ja, da kunne jeg jo lage et med fleece da, og et vanlig. Når det var klippet ferdig, var det akkurat nok stoff igjen til et skjerf til, dermed ble det et skjerf til med fleece. Så enkelt var det. :) Plutselig var alt stoffet brukt opp.

Når det gjaldt det røde stjerneskjerfet, var det mest for å prøve meg frem på lengde. De har to forskjellige lengder. Jeg ønsker skjerfene med fleece litt strammere enn vanlige skjerf, så dette har vært et prøveprosjekt. De grå og svart stripete med fleece er litt i lengste lengste laget, det uten fleece er perfekt. De uten fleece vil jeg gjerne ha litt lenger. Men sammen med en ytterjakke kan skjerfene med fleece sikkert bli bra allikevel. 
Det korteste av de to røde skjerfene er i korteste laget, men det går. Nå har jeg iallefall funnet frem til en lengde som passer meg veldig bra, både når det gjelder skjerf med fleece og skjerf uten fleece, så da er jeg fornøyd. Nå kan jeg få akkurat de lengdene jeg vil ha på mine skjerf. :) 
Det som er deilig med de fleece skjerfene, er at de også kan trekkes oppover hodet, de kan varme rundt halsen, og de er forholdsvis vindtette samtidig. Det passer bra for ei som ikke er glad i å bruke lue. :)

Jeg må bare føye til at dette er et veldig kjekt prosjekt for nybegynnere, og anbefales på varmeste om det er noen flere der ute som har lyst til å prøve seg med symaskinen, men kvier seg litt for å prøve.

Jeg fikk et godt tips i en kommentar i det forrige innlegget mitt om å skrive opp ting i en bok, og det skal jeg jammen gjøre. Jeg gjør det på Ravelry med det jeg strikker og hekler, og det er lett å gå tilbake der om det er noe jeg lurer på hvordan jeg gjorde, hvilken pinnestr jeg brukte etc. Men jeg har ingen slike steder for søm. Jeg får lage min egen bok for søm, og kanskje inkludere strikking og hekling også. Det var en god idé som jeg skal ta med meg. Takk for tips.Mønsteret til skjerfet har jeg kjøpt fra Amica Patterns og heter Hurra-meg-rundt!

9 kommentarer:

 1. Så fine de var! Sikkert kjempedeilige :D

  SvarSlett
 2. Flotte skjerf! Hva med å sy et bokomslag til boka di? Du finner veiledning på den flotte bloggen "Tolgens". Jeg har sydd noen bokomslag, kjøper notatbøker i A5 format hos Staples.
  Ha en koselig høstdag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips Lisa. Jeg skal inn og sjekke bokomslag hos Tolgens, og notatbøker hos Staples. Passer bra, hadde planlagt en tur dit. :)

   Slett
 3. De der er så fine! Blir nesten fristet til å finne fram symaskinen jeg også. Selv om den og jeg egentlig ikke er venner.

  SvarSlett
 4. Fine, kanskje jeg skal utfordre symaskin angsten min og prøve lykken på samme prosjekt!

  SvarSlett
 5. Mimouna og Brit, disse skjerfene hjalp meg til å bli bedre venn med symaskinen, og fikk gav meg lyst til å sy enda mere. :) Så bare hiv dere med på skjerf bølgen. :)

  SvarSlett
 6. Så hyggelig at det var et godt tips jeg kom med! Og så koselig å se at du blir venner med symaskinen din!! Det er jo veldig hyggelig å holde på med, og du verden så flotte gaver det er å gi vekk slikt!! Nå mangler du bare merkelapper til å sy på for å markere at dette har du laget helt selv, tingene dine er mer enn flotte nok til å merke de!!! Ha en kjempefin dag!! (Selv har jeg kjøpt merkelapper raskt og rimelig fra den svenske siden, minanamnband.se)

  SvarSlett
 7. Er det helt, helt, vanlig bomullstoff du har brukt i tillegg til fleecen, eller er det en annen type stoff?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har brukt "lue" stoff, om jeg kan kalle det det, og det er litt mer "stivt", men helt ok når det skal holde skjerfet litt "oppreist" rundt halsen. Det stripete stoffet er et tynnere stoff, er litt usikker på hva slags, men stretchy det også, og egentlig mer behagelig og mer mykt.

   Slett