mandag 28. oktober 2013

Ullbukse til barnebarnet

Denne lille saken av en ullbukse er ikke stor, men det tok jammen sin tid å få strikket den ferdig allikevel. Jeg kan ikke skylde på vanskelig mønster eller dårlig tid, det gikk mer på litt for liten strikkelyst, og det å strikke 2 rette og 2 vrange på pinne 2,5  som heller ikke er det mest morsomme når strikkelysten ikke er på topp. Men en cm her og en cm der, ble da en bukse til slutt. 
Jeg strikker tydeligvis litt strammere med fem pinner enn jeg gjør med rundpinner, spesielt når jeg har såpass få masker på pinnene, så jeg burde ha skiftet til pinne 3 på bena. Jeg dro faktisk pinnene ut en gang for å rekke opp, men fant ut buksen skal bare passe frem til våren, og det får jeg håpe den kommer til å gjøre, så satte pinnene på plass igjen, og strikket videre. Dvs, la buksen litt på vent, og lot mammaen få være med å vurdere om den ville passe en stund fremover, og vi ble enige om at det ville den gjøre. Ribbestrikken er ganske elastisk, og armenen mine hadde veldig god plass der. Så da passer den nok noen baby legger en god stund fremover også.

Det var ikke så lett å få tatt bilder i full fart. En trøtt liten gutt kom inn etter å ha vært ute, og testet buksen i bruk for aller første gang, en mamma prøvde å få  sønnen til å smile, og en bestemor var for treg til å ta bilder. Det gikk som det måtte gå, det ble stort sett bare uklare ubrukelige bilder. Men ullbuksen er overlevert og tatt i bruk, før jeg fikk satt i strikk/bånd. Det får jeg sette i senere.  Foreløpig holder den seg på plass som den er.
Ullbuksen er strikket etter rester fra genseren "On The Beach" (bilde fra min gamle blogg)

Mønster: Ribbestrikket babybukse fra boken "Strikk til nøstebarn"
Garn:  New Zealand Lammeuld, strikket med enkel tråd
Pinner: 2,5
Vekt: 43 gram
Str: 0-1 år

3 kommentarer:

  1. Så herlig bilde av en nydelig liten gutt. Flott bukse du har strikket. Ingenting kan måle seg med slike strikkebukser og gensere..

    SvarSlett
  2. Flott bukse! Det er det som er så kjekt med ribbestrikk for de kan bruke den utrolig lenge. Ha en kjempefin dag!

    SvarSlett
  3. Skjønn gutt!! Og fine bukser - jeg tar av meg hatten for at du strikker ribbestrikkede ullbukser!!!!!

    SvarSlett