onsdag 21. august 2013

Kluter i lange baner

Med tanke på bildet øverst på bloggen min, rakk det visst aldri å bli hverken vår eller sommer her på bloggen. Hvem vet, kanskje høsten kan rekke å få være med. :)

Etter en liten bloggpause, hvor sommer og ferie har stått i høysetet i flere uker, en sommer hvor vi har hatt det beste sommerværet på mange år, er det nå på tide å ta opp bloggingen igjen.
Det har vært tider i sommer hvor strikkepinnene ikke har blitt rørt i det hele tatt, det var rett og slett for varmt for garn og pinner. Men når strikkepinnene ble rørt, gikk det i kluter. Det var lite, smått og greit å holde på, og å frakte med seg hit og dit. Hjalp godt det var bomullsgarn også. Så i dette første blogginnlegget etter sommeren, dreier det seg bare om kluter, kluter i lange baner. Klutene er strikket i løpet av juli og august.

Som jeg skrev i innlegget under her, meldte jeg meg på en klut-along på Facebook, som gikk på gruppen "Bittamis Design for strikkelystne". Jeg fikk ikke strikket alle sammen, men tre til ble det:

Bird Cherry (Hegg):
Juniper (Einer):
The Grand Finale:

Mønster: Bittamis Design, finnes på Facebook under gruppen "Bittamis Design for Strikkelystne", eller på Ravelry. Gjelder alle tre klutene.
Pinner: Nr.3
Garn: Tuva fra Europris
Vekt: Har prøvd å bruke opp mest mulig av nøstet, så sant det passet med mønsterrapportene.

Deretter gikk jeg over til å strikke helt enkle kluter med 4x4 mønster. Denne ble det først 4 stykker av:

Etterhvert ble det enda et par kluter til:

Mønster: La opp 64 masker. Rillekanten ble strikket over 4 masker på hver side, og ellers 4 rette og 4 vrange. Byttet og strikket motsatt etter 4 pinner. Det varierte litt med antall riller på begynnesle og slutt, alt ettersom det passet med garnet som var igjen.

På den aller siste blå kluten, har jeg brukt oppskriften Husmor Marias Kopptue. La opp 61 m og strikket til jeg gikk tom for garn.


Pinner: Nr.3
Garn: Alle er strikket med Tuva, bortsett fra den lyse blå som er strikket med Gjestal Bomull sport
Vekt: Et nøste til hver klut.

2 kommentarer: