søndag 28. september 2014

Stille tider

Det er stille på bloggen for tiden. Grunnen til det er enkel, den helt store håndarbeidslysten har uteblitt, det samme har lysten til å blogge. Det siste er vel en naturlig følge når det ikke blir så mye å blogge om. Litt har ligget klart her til blogging, men det har bare ikke kommet videre.

Fredag 26. og lørdag 27.sept var jeg på strikketreff på Sjølingstad Uldvarefabrik utenfor Mandal. Der traff jeg mange kjempehyggelige (selvfølgelig) strikkedamer, og jeg kjente at dette var med og gjorde noe med strikkelysten. Jeg har i det minste fått lyst til å bevege strikkepinnene litt mere igjen. Joda, inspirasjonen kom sakte, men sikkert sigene. Spesielt når det gjaldt jakken "Loppa", men også lysten til å strikke votter er kanskje litt oppadgående. Det var mye fristende i kommingen av vottemønster. Dessuten, nå er det håp om at jeg kan få ferdig  den ulldressen jeg har begynt på til barnebarnet. Til nå hadde jeg brukt 3 uker på 1,5 ben. Kanskje kan det gå fortere fremover nå. Det gikk ikke fort på strikkestreffet, det skal jeg ærlig innrømme, det så nok ut til at pinnene beveget seg mere enn det ble strikket masker. Men det gikk fremover, så her er det håp. Om jeg har bilder fra strikketreffet? Nei, jeg tok ikke et eneste bilde.
Men det rareste av alt, det er vel at jeg ikke kjøpte et eneste garnnøste! Til tross for at det var flere garnbutikker der, Malsen & Mor bla., så kjøpte jeg ikke et eneste garnnøste!  Jeg bestemte meg rett og slett for å være flink, og ikke kjøpe noe som helst så lenge jeg strikker så lite som jeg gjør nå for tiden. Ville ikke kjøpe bare for å kjøpe. Får vente til bedre strikketider.

Men litt bilder skal dere få av meg i dag også. Det blir som sagt ikke fra strikketreffet. I steden blir det av spisebrikker jeg har sydd etter mønster av AnnAKa som heter "Epleslang" Jeg kjøpte en ferdig "Kit", og trodde jeg kjøpte bare originalstoffer. Men det er min feil at jeg ikke leste godt nok. Noen av stoffene var originale, andre ikke. Det kunne ha vært greit nok, men  noen av stoffene var "ubrukelige", så de droppet jeg bare. Det skulle også være til 5 spisebrikker og 5 mugrugs, men uansett hvordan jeg snudde og vendte de mugrugs stoffene, så var de klippet for små til 3 av mugrugs'ene. Kjøpte pakken i vår, men sydde de nå i september. Husker ikke lenger hvor jeg bestilte pakken. Men jeg har lært litt av denne bommen min. Jeg hadde litt eplestoff liggende fra før av som jeg brukte til mugrugs'ene, ellers ble de litt forskjellige foran og bak pga for lite stoff.
Grønnfargene er veldig mye finere i virkeligheten enn på bildene.

Siden strikkelysten ikke har vært så stor, ble jeg sittende å hekle glassbrikker for å ha i utestua.
Tenkte først jeg skulle holde det i blåfarger, og kanskje litt grått og svart........men siden jeg ikke fikk somlet meg til å blogge, og det var greit å bruke opp litt restegarn + jeg plutselig fikk lyst til å ha litt fargeklatter rundt på bordet, ble det enda litt flere forskjellige farger. Tror vil skal ha nok glassbrikker for en stund. Nå kan vi velge å vrake etter humør. :)

De var i hvertfall veldig kjekke å hekle på når du vil holde på med litt hobby, men samtidig ikke har den helt store iveren. Men det begrenset hvor mange du trenger da. :)

Hos Wenche finner du en grei formel om du vil hekle sirkler.
...................

Om jeg ikke lager så mye hobby for tiden, så leser jeg mer enn på lenge. Leser litt av hvert, liker å variere. Og når Unni Lindell var i byen for å signere bøker, benyttet jeg muligheten for å kjøpe hennes siste bok  "Brudekisten" og å få en signatur. :)

Har enda tilgode  å lese boken, men gleder meg til å lese den. Akkurat nå holder jeg på med to eldre bøker, begge av samme forfatter som heter Forrest Carter, den ene som vanlig bok "Du finner meg i fjellene" og den andre som lydbok: "Lille Tre".

12 kommentarer:

 1. SÅ KOSELIG å "se" deg igjen ;)
  Har savnet innlegg fra deg ;) Skikkelig deilige de eplene dine
  og glassbrikker kan man da UMULIG få for mange av!
  Hadde en døsig periode eg også hvor det ble til ALT for mange hehe
  glassbrikker, men akk så kjekke de er-fine til smågaver også forresten ;)
  Skulle VIRKELIG ønske eg hadde muligheten for å dra å til
  Sjølingstad i helga-DET fristet, heldigen du!

  Men du?
  KOS deg og ha en herlig søndag ;)

  Klem Vibbedille ;)

  SvarSlett
 2. Så koselig å høre jeg er savnet. ;)
  Det hadde vært kjekt og sett deg på Sjølingstad! En annen gang kanskje. :)

  SvarSlett
 3. Alltid koselig å se ditt blide ansikt. Sjølingstad var så bra!!! Utrolig dårlig det kittet du fikk kjøpt. Det er jo å lure folk, men det du sydde fra det var skikkelig fint. Og brikkene får jo meg til å se farger!!!! Fortsatt god søndag!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var kjempekoselig å få treffe deg igjen også. Blir alltid så inspirert til farger, og får lyst til hjem å bruke masse forskjellige farger med en gang. :)

   Slett
 4. Så fint at du er tilbake! Og for noen herlige eplebrikker du har laget :) Det samme gjelder heklebrikkene - nydelige farger på alle sammen, spesielt på de "nederste" - de matcher jo høstmappene mine ;)

  Håper du kjenner at kreativiteten er tilbake! Ønsker deg en fin høst :)

  Klem fra Levanger

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig å høre. :)
   De mappene dine er så flotte! Og de står høyt på listen over hva jeg vil sy neste gang jeg skal prøve meg på mapper. :)

   Slett
 5. For noen herlige spisebrikker og mug rugs! :) Og så mange, og fine glassbrikker! Tror ikke du sitter så mye med hendene i fanger .. ;) Men, inni mellom er det godt å ikke gjøre noen ting. Fine bilder! Nydelig med kurven med rose!
  Ha en fortsatt god høst!
  Klem fra Lisa

  SvarSlett
 6. Takk skal du ha Elisabeth! Sitter som regel med noe i fanget, men det er ikke alltid strikkepinner, heklenåler eller synåler beveger seg stort allikevel. ;) Det har vært litt for stille en stund nå, men det har faktisk vært litt mere futt i strikkepinnene etter strikketreffet på Sjølingstad Uldvarefabrik. :)

  SvarSlett
 7. Kjempefine brikker du har laget! Og en herlig fargeskala med heklede glassbrikker. Veldig koselige;) jeg har kikket meg litt rundt, og du har en kjempefin blogg. Det er vel slik med de fleste at både produksjon og blogglyst går litt opp og ned, men det er veldig kjekt åkunne samle det man har laget og holder på med. Jeg tenkte å legge meg til som følger, men det ser ut som det bare går an via G+, og der er ikke jeg. -Bare egen blogg og facebook.

  SvarSlett
 8. Takk skal du ha Edny. :)
  Jeg har prøvd å finne ut ut av det med følgere, men det ser ikke ut til at jeg har muligheten til å legge til slik for vanlige følgere. Jeg finner i allefall ikke ut av at det. At jeg ble en G+ var en tilfeldighet, jeg hadde rett og slett ikke nok peilig på data da jeg opprettet bloggen. :) Og har det vel fortsatt ikke :)

  SvarSlett
 9. Høres ut som om du har litt å holde på med, selv uten strikking. Er ikke lysten der er det ikke noe gøy, og da er det like greit å finne på noe annet. Eple-brikkene var kjempefine, ingen som ser at du måtte jukse det til med stoff. Og fargerike glassbrikker liver opp i høstmørket!

  Noen av garnnøstene dine blir nok strikket opp for tiden uansett da. Du kjenner kanskje igjen ett og annet på bloggen min? ;)

  SvarSlett
 10. Godt å høre, og se :) at garnnøstene kom til et bedre hjem, hvor de blir brukt til noe fornuftig. :)

  SvarSlett