lørdag 23. august 2014

Ankelsokker og kluter

Da kommer det siste jeg strikket i løpet av sommeren jeg var på hytta, men trådfestingen ble ikke gjort før etter jeg var kommet hjem igjen. Jeg fikk strikket tre par ankelsokker og et par kluter også. Synes ikke jeg satt så mye med disse strikkepinnene, men det ble da noen masker allikevel. :)Jeg nøstet meg ikke frem i garnet, iallfall ikke så mye, for å kunne få like sokker, men strikket bare sokkene fortløpene. Derfor ble de tre første sokkene helt ulike, før jeg fikk begynt forfra igjen.

Jeg var spent når jeg kom til den siste sokken om jeg ville ha nok garn til å få fullført den siste sokken. Det var ikke mye garn igjen.

Det var heller ikke nok garn, det manglet garn til de tre siste stripene. Jeg hadde et helt nytt nøste liggende, men ville ikke ta hull på det, så tenkte at siste sokk bare fikk ligge til neste gang det ville dukke opp en liten rest. Men gjett og jeg ble glad da jeg kom hjem fra hytta, og fant en ny liten rest jeg heldigvis hadde spart på etter de første sokkene jeg strikket fra dette samme nøstet! Dermed fikk jeg fullført sokken allikevel. Jippi! :)
Og det siste paret ble ikke så veldig forskjellig fra hverandre, til tross for at de er strikket med flere forskjellige smårester for å bli ferdig.

Totalt av et nøste Opal Surprise har jeg da fått striper til 4 par ankel sokker og et par vanlig sokker. Ikke galt det. I tillegg kommer selvfølgelig bunnfargen.

Mønster: Bare helt enkelt standard mønster. Striper med bunnfarge i 2 omg og farge i 3 omg.
Garn: Opal Surprise og Arwetta (grå)
Pinner: 2,5
Vekt: 127 gram

Det ble også strikket et par kluter i sommer. Kluter og bomullsgarn er en god kombinasjon i sommervarmen. Derfor strikker jeg i grunnen stort sett bare kluter om sommeren. Ingen regel uten unntak, men som regel er det sånn for meg. I sommer ble jeg stadig nødt til å forflytte meg til skyggen, da var det hyggelig å ta med seg både strikketøy og bok. Men det er er et godt tegn  på en god og varm sommer.

Den første kluten er et mønster fra Tove Fevang. Hun hadde en along gående på Facebook/bloggen sin i sommer med kluter som både var strikket, heklet og hakket. 

 Planen min var at jeg skulle ta opp hakkekunsten igjen, men så langt kom jeg ikke. Det ble med denne ene kluten. Den er stor og god, noe som passer meg bra, for jeg liker store og gode kluter i tynt garn. Jeg har også brukt garnet hun anbefalte i sin oppskrift, for å teste ut det.

Denne andre kluten hadde jeg så vidt begynt på sensommeren i fjor, men siden jeg er en sommer-klut-strikker, ble den liggende  da jeg ikke ble ferdig med den i løpet av sommeren. Dette er egentlig det standard mønsteret jeg tyr til når jeg strikker kluter: 3 rett og 1 vrang, og avslutt med en rett, det samme på alle pinner. Til mine kluter legger jeg opp 81 masker. Maskeantallet må kunne deles på 4 + en maske. (den siste rette på slutten av pinnen). Jeg har begynt på enda en klut med samme mønster, så nå spørs det da, om den blir ferdig, eller om den blir liggende over til neste sommer igjen. :)

Mønster: Rosa Klut Tove Fevang Blå klut: Se over
Garn: Rosa klut Fiol, Blå klut Mandarin petit
Pinner: 3
Vekt: Blå klut 47 gram, Rosa klut 65 gram


Tomatplantene i bakgrunnen her klarte vi å frakte med oss hjem fra hytta! Det er første gang vi har fått så store planter og høstet så mye tomater uten drivhus. Vi var litt i tvil hva vi skulle gjøre da vi dro hjem, men de ble hentet uken etter, og jammen overlevde de reisen og fortsetter å gi oss tomater. Den lille nærmest er busktomater og gir små tomater. Knallgode. :)
Og nå prøver vi å forlenge sommeren så godt vi kan i utestua som som ble ferdig nå i sommer, men som vi ikke har fått tatt i bruk før etter vi kom hjem fra ferie. Denne har vi tenkt å fortsette med å bruke utover høsten.

3 kommentarer:

 1. Herlige sokker! :) Det er så fint med smale striper. Ja, det er alltid lurt å gjemme på rester. Fine kluter du har laget, og kurvkoppen din er så koselig! Så gøy med tomatplantene. Kos med selvdyrkede tomater.
  Godt med en sånn stor og romslig terrasse.
  Ha en god søndag! :)

  SvarSlett
 2. Fargerike og fine sokker. Og restegarn skal man aldri kaste! En dag kommer det til nytte. ;)

  Jeg har akkurat "oppdaget" at strikkeluter er greie å bruke, så nå henger jeg meg også på og strikker meg en haug.

  Så bra at tomatene overlevde flyttingen, ser ut som noen frodige planter. "

  SvarSlett
 3. Så flotte regnbuesokker. Herlig å kunne bruke rester til noe nyttig.

  SvarSlett