mandag 17. mars 2014

Temapper og bordskånere

Tedrikker som jeg er, fikk jeg lyst til å sy mappe til teposene jeg har med meg når jeg skal ut på tur. Og når jeg først skulle sy en, kunne jeg like gjerne sy flere når jeg først var i gang. :) Og fint skal det være, for måtte ha noen tilhørende bordskånere som passer til mappene.  Det hører med når du skal ut på tur, ikke sant?

Men sannheten er litt annen. Den er at jeg begynte med bordskånerne. Jeg hadde en liten bunke med ferdig kuttet Tilda stoff som var 12,5 x 12,5 cm. De hadde ligget en stund, og jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke de til. Jeg har jo etterhvert begynt å skjønne at selv om du synes stoffene er fine når du kjøper dem, så kan du gå lei av dem når de bare ligger lenge nok. Du kan bli lei av både mønster og farger. En annen ting jeg har lært, er at når du kjøper en  ferdig kuttet bunke slik, liker du uansett ikke alle stoffene like godt. Så det var bare å se å få brukt dem til et eller annet mens jeg fortsatt likte de fleste stoffene og fargene. Det var da jeg kom på at jeg kunne sy bordskånere, og at jeg kunne sy vrangsydde bordskånere. Alle er forskjellige på forsiden og baksiden. Må innrømme det var noen få lapper jeg ikke klarte å bruke pga mønstre og farger, de gikk i søpla, men de aller fleste ble brukt.

Det var etter bordskånerne var sydd, jeg fikk lyst til å sy temapper til, for jeg hadde litt ekstra Tilda stoff som passet til noen av bordskånerne. Blåbærstoffet er ikke Tildastoff, men jeg synes det er så fint. Antagelig fordi hytta vi har ligger et sted hvor det er blåbær på alle kanter. Ut på tur med sekk på ryggen, varmt vann på termosen, og teposer i den fine teposemappen med blåbærmotiv. :) Jo, jeg må nok ha en teposemappe liggende på hytta også, og dere er vel ikke i tvil om hvilken det blir. :)Mål på bordskånerne: stoff kuttet 12,5 x 12,5 cm
Ferdige mål ca. 11 x 11

Mønsteret til temappene har jeg funnet her.
                                     
Helt til slutt har jeg lyst til å ha med et bilde jeg tok av krokusene da vi kom hjem fra hytta i går ettermiddag. Det er ikke lenger noen tvil om at det er vår, og jeg nyter virkelig denne årstiden vi nå går i møte.

5 kommentarer:

 1. De var jo både søte og smarte:-) Koselig med litt småsøm.

  SvarSlett
 2. Kjekke små prosjekter, og blåbærstoffet var herlig! Koselig å ha med på tur.

  Her hadde vi vår noen dager i forrige uke, men nå snør og sludder det. Jaja, da får vi ta våren i reprise om litt. ;)

  SvarSlett
 3. God idé! Og de ble skikkelig fine. Jeg falt het for blåbærstoffet - så nydelig!!!

  SvarSlett
 4. Fine temapper og bordskånere. Lurt å ha orden på teposane på tur :-)

  SvarSlett
 5. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  SvarSlett