tirsdag 11. mars 2014

Jeg flytter ut på verandaen for noen timer.

Endelig ser vi solen igjen her sør også. Nå har vi faktisk sett den flere dager til og med. Den runde kulen som skinner fra en blå himmel har vært et stort savn lenge, lenge lenge. Og når den nå endelig er her, er det bare å komme seg ut og nyte. Et sikkert vårtegn her hos meg, er at jeg tar med meg litt hobbysaker og forflytter meg ut på verandaen. Og det har jeg gjort i dag.

Et annet sikkert vårtegn, er at jeg får lyst til å hekle. Vet ikke hvorfor, men det samme skjer hvert år. Jeg begynte å hekle på et lappeteppe for mange måneder siden, men det gikk i dvale, og har ikke blitt rørt på månedsvis. I dag våknet det til liv igjen. Trodde jeg hadde fått heklet flere lapper innen det ble lagt bort, men så heldig var jeg ikke. Men nå får det et nytt håp. Meningen er det skal bli et teppe til slutt.

Nytt av året, er at jeg prøver meg på Hexagon. Det har jeg aldri laget noe med tidligere. Enn så lenge holder jeg bare på å tråkle til Hexagon lappene, og har ikke begynt med noen sammensying enda. Dette er ren håndsøm, og jeg skjønner dette er tidkrevende, så vet kanskje ikke helt hva jeg har begitt meg ut på. Men får jo håpe det kan bli noe ut av det til slutt. Jeg får ta et skritt av gangen og lære underveis.
Skal snart begynne å sy sammen nå, for satser ikke på noe store greier nå til å begynne med. :)
Bruker 1 1/2" for dere som vet hva det dreier som om. Satset på det var er grei begynner størrelse.  Så langt virker det moro, og fortsetter det sånn, kan jeg kanskje bevege meg nedover i størrelse etterhvert. Men det er langt frem til et ferdig mål, så ingen avgjørelse tas enda. :)

Jo, og så har jeg selskap av Chakko, vår gamle puddel. Egentlig er han svart, men begynner å bli både gammel og grå.

11 kommentarer:

 1. Fine farger på heklelappene og jeg likte også stolteppet i bakgrunen.
  Det blir spennende å se når Hexagon teppet er ferdig.

  SvarSlett
 2. Flotte fargar i heklateppet ditt. Eg har hekla to tepper i dette mønsteret, men berre i kvitt. Hexagon har eg ikkje prøvd heller, ser ut som eit tolmodigheitsarbeid.

  SvarSlett
 3. Så herlig, masse flotte prosjekter på gang her ser jeg, tar gjerne med meg strikket og besøker deg i solen! Ha en fin, fin uke, håper på mange soldager!

  SvarSlett
 4. EG og blir lappehekle YR når me kan begynne å sitte ute!
  Det er SÅÅÅ herlig! Satser på mange fine dager nå så får eg
  kanskje ryddet/vasket på terrassen! MEN Yr.no sier SNØ i 3 dager
  neste uke så eg kan muligen drøye det hehe

  Håper du får en utedag i morgen også ;)

  KOS deg masse!
  Go`klem Vibbedille ;)

  SvarSlett
 5. Ja, det er et sikkert vårtegn, når det går an å sitte ute i sola med noe i hendene, herlig! Nydelige blåfarger, både på hekling og lapper! Jeg har sydd en del sånne sekskanter, veldig koselig, og veldig tidkrevende......
  Kos deg videre i vårsola!
  Hilsen Signe.

  SvarSlett
 6. Så flott teppe du har i stolen din og like fint det du holder på med. Gleder meg til å se hvordan hexagonlappene dine blir sammen sydd. Tråkler du nå før du syr de sammen? Det finnes en limstift som er utrolig grei å bruke, da slipper du å tråkle fast stoffet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tråkler og tråkler. :) Er det en limstift spesielt for stoff?

   Slett
 7. Koselige bilder, Berit! Ja, det er jammen godt å se sola igjen! :D Herlig og fargerikt teppe du har i stolen din, og flotte lapper du har heklet! Det blir spennende å se hexagonene dine, og sluttresultatet, om en stund .. :D Søt hund! :)

  SvarSlett
 8. Herlig når sola kikker fram, ja! Også så flott teppe du har i stolen din! Skikkelig gladfarger :)

  SvarSlett
 9. Så deilig å kunne flytte ut i solen med håndarbeidet! Fargerikt og flott teppe du har laget, og spennende å følge med på de to nye.

  SvarSlett
 10. Åhh for en koselig solkrok du har - Perfekt til solnytelse og herlig glad vårhekling. Kos deg masse og nyt øyeblikket :-)

  SvarSlett