onsdag 5. juni 2013

Babysokker og enkelt sjal

Jeg fikk spørsmål om å strikke flere babysokker, og det ville jeg selvfølgelig. :) Babysokkene er strikket etter samme mønster som tidligere, fortsatt minste størrelse. Små babyer kan være veldig kalde på bena, så det hjelper med tynne ullsokker som blir værende på små sparkende føtter.
Sokkene er strikket med rester etter nøstebarnteppet. Strengt tatt skulle det ikke blitt rester etter dette teppet, men jeg ble litt lei underveis, derfor ble det litt garn til overs. Men nå har det blitt til sokker, og garnet ble brukt opp allikvel.

Mønster: Sokkene går under navnet Stay-on booties på Ravelry, eller dere kan finne direkte link til mønsteret på bloggen her.
Pinner: 2,5
Garn: Duo Merino
Vekt  to par sokker: 29 gram

For få år siden var jeg veldig glad i å bruke skjerfsjal heklet med Fiesta fra Sandnes. Jeg brukte dem hele året. Da garnet gikk ut av produksjon, kjøpte jeg en del ekstra nøster. Siden den gangen har bruken avtatt, og jeg bruker stort sett helt andre typer sjal strikket med helt annet og tynnere garn, og som er i ull. Men det er for det meste høst og vinter, og kanskje litt utover våren. De superenkle luftmaske sjalene i Fiesta er ikke fine, men de er faktisk gode å bruke om sommeren, for de er akkurat passe varme en litt kjølig eller rå sommerkveld, selv for en i overgangsalderen som er ekstra varm av seg. Riktignok har disse skjerfsjalene blitt henvist til hytta etterhvert, men de er fortsatt i bruk. Derfor har jeg bestemt meg for at jeg skal hekle opp resten av garnet til flere slike luftmaskesjal. Garnet er vel uansett ikke brukenes til så mye annet. Om jeg da ikke underveis kommer på noe annet jeg kan bruke garnet til.

Mønster: Sandnes hefte tema 07 Barn/Voksne, Poncho & Sjal, modell 20
Garn: Fiesta
Heklenål: 5
Vekt: 150 gram.

4 kommentarer:

 1. Hjertelig tillykke med vakkert barnebarn. Så utrolig koselig det må være å bli bestemor. Det er sikkert det vakreste barnebarnet i verden og det heldigste også som har en sånn flink og snill bestemor. Du har laget veldig mye fint babytøy og utstyr :-)

  Kos deg med sommeren og barnebarnet

  SvarSlett
 2. Det er godt med noen ekstra sjal utpå kveldene - håper du får mange fine sommerkvelder på hytta!

  SvarSlett
 3. Søte babysokker - du må være verdens beste bestemor!!!! Sånne sjaler er topp - har alltid ønsket meg å kunne hekle slike. Skjønner godt det ble mange av dem.

  SvarSlett
 4. Veldig fine babysokker. Jeg har sett mange sjal som dette i det siste og synes de er kjempefine !! Har tenkt å lære meg å hekle sånne etter hvert. Fasongen på disse ser ut til å være veldig bra, og lett å få akkurat i den størrelsen man ønsker. Ønsker deg en flott uke :)

  SvarSlett