tirsdag 7. april 2015

Babyjakke i gammelrosa

Denne gangen ble det strikket en babyjakke i mykt og godt garn, garn som godt kan brukes rett på sart hud. :)  Jakken ble riktig så søt til slutt, men dette er ikke min favorittmåte å strikke jakke/plagg på lenger. Jeg har blitt en stor fan av å strikke top-down, så synes nå det er skikkelig tungvindt å strikke forstykker hver for seg, felle her og der, og sy i armer til slutt. Jeg kommer nok til å fortsette med dette også senere, siden jeg er en slave av å bruke mønster, men det gjorde sitt til at jeg brukte lenger tid enn nødvendig på å strikke jakken. Eller kanskje jeg må begynne å lære meg til å lese gjennom mønstrene før jeg bestemmer meg for hva jeg har lyst til å strikke? Det tror jeg neppe jeg kommer til å lære meg. :)
Mønster: Sandnes hefte 1211 Mix Barn 0-4 år, modell 13
Garn: Tynn merinoull fra Sandnes
Vekt: 105 gram inkl. knapper
Pinner: 2,5
Størrelse: ca.3 måneder
..............

Det var det å lese gjennom mønstre før jeg bestemmer meg for å strikke noe, det gjør jeg som sagt ikke. Det gjorde jeg heller ikke da jeg fikk lyst til å strikke en barnekjole. Skjønte det skulle legges opp en del masker, men tenkte ikke over hvor mange...... 1248 masker, DET er i grunnen ganske mange masker, og når det i tillegg er til strørrelse 6 mnd........ Men nå er jeg i gang, og maskeantallet er allerede redusert til under 300.  Men litt senere, skal det økes over 900 masker igjen, så da er er det bare å stålsette seg nok en gang.

Ellers strikkes det samtidig også på et helt enkelt rilleteppe.
...............

Nå har også jeg kommet meg på Instagram. Bedre sent enn aldri kanskje Om noen har lyst til å følge er det lov. Jeg kommer nok hovedsakelig til å legge ut bilder om hobby, med litt hverdagsbilder innimellom.
på Instagram er jeg Tirebse

6 kommentarer:

 1. Det var en nydelig babyjakke du har strikket:-) Jeg har aldri prøvd top-down, men har lyst å prøve.

  Koselig med barnebarnstrikking:))

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha. :)

  Ja, det er veldig koselig med barnebarnstrikking. :)

  SvarSlett
 3. Dette var en nydelig babyjakke du har strikket.
  Du har så mye fint på siden din.
  Ha en fin dag videre.

  SvarSlett
 4. Masse fin babystrikk hos deg for tiden. Koselig! :)

  Jakken ble kjempesøt. Men jeg liker også best top-down uten montering. Jeg er såpass "lur" at jeg plukker ut oppskrifter hvis jeg skal strikke for noen. Og da luker jeg bort de med mange smådeler og knotete montering.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så "lur" har ikke jeg blitt enda. :) Kanskje en dag. :)

   Slett