mandag 16. mars 2015

Fanakofte

Joda, jeg er her fremdeles, selv om det kanskje ikke virker sånn. :)  Men det skal innrømmes at jeg har hatt elendig strikke- og sylyst i hele vinter, og dermed heller ingen lyst til å blogge. Ikke at det har vært så mye å blogge om heller. Men jeg ble da til slutt ferdig med Fanakoften i januar, men det tok sin tid å få tatt bilder, og som dere ser enda lenger tid å få blogget om den siden vi nå allerede er i midten av mars.

Men strikkepinnene er i bevegelse igjen, og jeg håper symaskinen skal begynne å bevege seg snart igjen også. Derfor  satser jeg på det skal bli litt mer poster på bloggen fremover. 
Til gjengjeld har det blitt lest mye bøker i vinter, men det er ikke noe jeg blogger om. :)
Men aller først blir det litt gammel strikk, Fanakoften som ble ferdig i januar.

Det ser ut som det mangeler en knapp på jakken, men det gjør det ikke. Det er bare jeg som har glemt å kneppe den knappen, og det så jeg ikke før jeg skulle forminske bildene nå. Men knappen, den er gjemt bak der et sted. Har til og med sydd fast en ekstra knapp, i tilfelle det skulle mistes en knapp en gang. Dette etter et tips fra ei god strikkevenninne.

Jakken er strikket i Kauni (Farge  EY) og Finull (Grå farge  404). Mener jeg strikket på pinne 2,5 og 3. Fant ikke mønsteret i farten, men det er kjøpt på Husfliden. Tok meg noen friheter underveis, bl.a med knappestolpene. Det er fordi jeg liker best knappestolper som er strikket på tvers og ikke på langs. Jeg strikker også knappestolpene før jeg klipper opp, slik at jeg slipper å sy.
4 kommentarer:

 1. Kjekt at du blogger igjen! Kanskje det er våren som gir ny inspirasjon? ;)

  I alle fall, det var en nydelig Fanajakke. Likte fargekombinasjonen din. Og det var smart å sy i en reserveknapp. Da vet du hvor du finner den skulle behovet melde seg. Ikke alltid like lett å finne igjen ting man gjemmer på "et lurt sted".

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Mimouna!
   Ja, det er deilig når det kommer ny inspirasjon. ;)

   Slett
 2. Skikkelig lekker Fanajakka og absolutt herlig å se deg her i bloggverden igjen :) Du har som regel alltid noe "smæsjing" å vise-Ja eg drømmer ennå om det hekla teppet ditt i regnbuens farger! FANTASTISK!!

  KOS deg masse og ha en herlige VÅR dag :)

  Klem Vibbedille :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk Vibbedille!
  Du må nok bare se å komme i gang med å hekle deg regnebue teppe, det er helt perfekt å begynne med på våren. :)

  SvarSlett