tirsdag 17. desember 2013

Tova votter i restegarn

Det har ikke blitt strikket så veldig mye i det siste, allikevel har jeg klart å komme på etterskudd med å blogge det lille jeg har strikket. 
Det første som ble ferdig var tre par votter, men det ene paret har jeg ikke bilde av. Det ble liggende igjen på hytta uten at jeg tok bilde av det.

Det er ikke bare bare å tove votter i dagens vaskemaskiner. Dagens vaskemaskiner er snill mot ull, og bra er det. Bortsett fra de gangene du ikke vil den skal være det. Jeg prøvde først å tove på 60 grader her hjemme, deretter på kokvask. Fortsatt ble de ikke tovet skikkelig. Forsåvidt ble de greie nok og kunne fint brukes. Men jeg har en gammel vaskemaskin på hytta som jeg arvet for ca 10 år siden, og som var ca 10-12 år da jeg arvet den, av den  typen halvautomatiske vaskemaskiner som ikke eksisterer lenger. Det er maskinen sin som kan tove det! Men for all del, ikke bruk den til ull du vil ta godt vare på. Jeg tok derfor vottene med opp på hytta og tok de en omgang i vaskemaskinen der også. Da ble det fart på tovingen. :)
Mønsteret er fra Kjerstrikk, og er et mønster jeg har brukt flere ganger tidligere, og er godt fornøyd med. Men tidligere har jeg  brukt Fritidsgarn til mønsteret. Denne gangen har jeg brukt div rester av Finull og pt2 bl.a. Måtte  strekke og dra litt ekstra i vottene denne gangen, når jeg valgte å tove de så godt som jeg gjorde, men det gikk bra. Vottene passer fint til en damehånd.

Mønster:  Kjerstrikk   
Størrelse: Dame  
Garn:   Div rester  av  Finull, Pt2 og Tove (Den lyse grå fargen er ikke rester). Strikket med dobbelt garn..
Pinner:   5,5
Vekt:  100 gram

1 kommentar: