fredag 4. april 2014

Spisebrikker og gjenbruk

Jeg har sydd mine aller første spisebrikker. :) 
Det er ikke akkurat førstevalg av stoff, for her er er det brukt gamle gardiner. Med andre ord gjenbruk. :) Jeg trenger stadig øvelse, og regnet med at til neste påske har jeg derfor uansett lyst på noe nytt, og forhåpentligvis blitt litt bedre til å sy også. Men jeg kunne kanskje ha klart meg med å sy bare to stykker.  Men neida, jeg sydde like godt seks stykker i samme slengen. Jeg gikk litt lei på slutten når 6 stykk nebb skulle syes på og 6 par knappeøyne. Det ble mye gjentagelese av det samme. For ikke å snakke om alle de høne- og fjærkammene. 
Egentlig skulle det håndquiltes over det hele også, men det sparer jeg til annen gang når jeg syr noe som jeg tenker skal vare litt lenger enn disse her. Alle høne-og fjærkammer skulle også vært sydd fast for hånd, men jeg sydde bare en stikning rundt hele kanten.
Den ene høna vender motsatt vei enn alle de andre, det er fordi jeg begynte litt vel hardhent med strykejernet og klarte så vidt å smelte vatten fast til stoffet i den ene kanten. Dermed måtte det bli baksiden isteden. Vet ikke om det vil klare jeg gjennom første vask en gang. Men den fikk være med videre i prosessen som "ledd øvelse", og "overleve første påske".  :)

Det var ikke lett å få frem fargene. De er mer klare og fine i virkeligheten. Jeg prøvde å ta bilder med forskjellige bakgrunner, og med og uten sollys. Men den klare gulfargen vil rett og slett ikke komme frem. Men så tar jeg som sagt bare bilder med mobilen, og ikke noe fancy kamera.
Ble allikevel litt frustrert, så lurte en stund på om jeg bare skulle ta bilder i svart/hvitt. :)

Mønsteret er fra boken "Mere liv i kludene" av Anne-Pia Godske Rasmussen.

3 kommentarer:

  1. Herlige og originale spisebrikker! Så fint med gjenbruk, og koselige bilder! :)

    SvarSlett
  2. De ble koselige og fine! Og litt artig med høna som vender motsatt vei.

    SvarSlett
  3. De ble jo kjempefine. Elsker gjenbruk.

    SvarSlett