mandag 13. mai 2013

Garter Stitch Baby Kimono

En liten Baby Kimono, størrelse nyfødt, har blitt ferdig. Rillestrikking er ikke min favoritt, det blir aldri fint på mine strikkepinner. Men det er rask strikk, og størrelsen gjør den enda raskere å strikke.
Mønsteret er dessverre ikke så godt beskrevet, og kanskje ikke det beste mønsteret å begynne med som nybegynner. Men all ære til hun som prøvde seg på å skrive ned et mønster for aller første gang, og dele det med alle oss andre på Ravelry.
Jeg fulgte ikke mønsteret helt rundt halsen, isteden for rillestrikk strikket jeg en "Applied I-cord edge". Jeg vet ikke hva det heter på godt norsk. Jeg fulgte denne videoen jeg fant på YouTube. Forklaringen på selve kanten begynner etter ca.2,5 min. Jeg la opp 3 masker til denne kanten, ikke fire som i videoen. Til snorene inni, brukte jeg vanlig i-cord. For at snoren ikke skulle bli for tykk, la jeg opp bare 2 masker. Til dere som ikke vet hva en i-cord er, så la jeg opp 2 masker, og strikket disse to ved bare å strikke fra begynnelsen hele tiden. Det strikkes altså ikke frem og tilbake, men du drar bare tråden med deg frem til begynnelsen igjen og strikker kun fra rettsiden hele veien. Dette er også en fin måte å lage snorer til f.eks barneluer.

Mønster: Garter Stitch Baby Kimono, dere finner det gratis på Ravely.
Garn: Opal
Pinner: 3 og pinner 2,5 til kant og snor
Vekt: 82 gram

1 kommentar: