tirsdag 4. desember 2012

Snørepose og sminkepung

Endelig har jeg fått satt meg ned med symaskinen igjen, den var ikke rørt siden slutten av mai. Og det er ganske dumt når jeg er en slik fersking med maskinen, for det føles som å begynne forfra med å lære hver gang jeg starter opp igjen. Jeg har etterhvert oppdaget at det er skjæringen av mønsteret, som er den største bøygen med å komme i gang, og deretter alt som er nytt og som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal gripe an. Men det vil nødvendigvis være mye nytt siden jeg er nybegynner. Sånn er det bare. 
Når dette er sagt, så synes jeg faktisk det er moro når jeg kommer så langt som til å sette meg ned med symaskinen. Tror jeg må ha som mål at jeg prøver å få satt meg ned med dette flere ganger i uken, enten det er å klippe/skjære ut mønster, bruke symaskinen eller det er håndsøm. Tror jeg må finne en rutine på dette til jeg begynner å føle meg litt tryggere på hele greia. Dette er jo lett å si i en desember måned, men et sted må jeg jo begynne. :)

Både snøreposen og sminkepungen har jeg sydd tidligere også, det var greit å begynne med å sy noe jeg har sydd tidligere.Det skulle egentlig bli to poser, men jeg greide å ødelegge den ene, så den havnet i søpla. Jeg klarte å smelte vatten til stoffet, og stoffet ble ganske brunt. Jeg har aldri likt dette strykejernet som jeg kjøpte kun for å bruke når jeg syr. Men alt ble heldigvis ikke ødelagt.

Snøreposen er etter AnnAKa sitt mønster "På Reisefot". Tror jeg må sy flere av hennes mønster etterhvert, de virker som å være godt og detaljert beskrevet for en nybegynner, og det passer jo meg bra. :)
Stoffene er sommerlige Tilda stoffer. Ikke mye som minner om jul her.
Sminkepungen er etter  et mønster jeg fant i boken Lappedrømmer av Hilde Lien og Tina Eckeroth. I min korte sykarriere, er dette en sminkepung fasong jeg har lært å like. Glidelåsen er lett å sy i, og det betyr mye. Jeg setter bare på skråbåndet litt annerledes i forhold til hva mønsteret sier, for jeg syr det ned for hånd på baksiden. Det igjen er sikkert fordi jeg som nybegynner synes jeg får det finere på den måten. 
Så langt har ikke sminkepungene jeg har sydd blitt brukt til sminke. (De fleste er gitt bort, jeg vet ikke hva de brukes til), men de to jeg så langt har beholdt selv, blir brukt til småtterier innen hobbyene strikk og søm. Det rare er at jo flere jeg får, jo flere synes jeg at jeg får brukt for. Jeg finner stadige nye bruksområder. Det er vel det som gjør at jeg synes det er moro å sy dem også. :)

Tilsammen ble disse to et sett, som allerede er gitt bort i forbindelse med en bursdag.
Jeg må bare ta med et bilde til, for jeg har lyst til å vise dere de gamle settbordene jeg har arvet etter mine foreldre. De ble i mange år brukt et her og et der, og har delvis bare vært stablet vekk i kjelleren. Men nå har jeg funnet frem alle tre bordene, og de får stå sammen slik de skal være. Jeg blir ikke helt enig med meg selv om jeg skal male dem, eller om de skal få lov til å beholde sin opprinnelse. Enn så lenge får de være som de er, der de står i loftstuen.

5 kommentarer:

 1. Dette ble jo et kjempeflott sett! Flink er du! :o)

  SvarSlett
 2. Kjempefint sett ,du har sydd av det flotte stoffet.

  SvarSlett
 3. Flott sett og ordentlig sommerlig stoff! Ser ikke ut som en fersking i mine øyne altså!

  SvarSlett
 4. Så morsomt med de settebordene, de husker jeg godt. Jeg ville ha beholdt de som de er.
  Så flink du er å sy, det settet ble virkelig flott.

  SvarSlett
 5. Kjempe fine. Nydelige stoffer:-)

  SvarSlett