onsdag 30. oktober 2013

Monsterpute

Monsterputen har også tatt sin tid og få ferdig. Dvs, den har ligget her ferdig strikket i sine forskjellige deler en god stund, men så forsvant mye av strikkelysten. Og når montering i tillegg ikke er det morsomste jeg vet, så ble den stadig skjøvet lenger og lenger bak i rekken over hva som var viktig å få gjort ferdig. Lille barnebarnet har heller ikke så mye glede av puten enda, så det hastet ikke så mye enda heller. Men den ble ferdig til slutt, og ble overlevert samtidig med ullbuksen jeg skrev om i innlegget under her.
Jeg har nok garn igjen til en pute til, så jeg bør kanskje strikke en pute som kan ligge her hjemme hos bestemor også, en litt annen variasjon av en monsterpute? Men det blir ikke på en stund enda. :)



Mønster: Fra boken "Knit a Monster Nursery
Garn: Alaska
Pinner:
Vekt: 523 gram

mandag 28. oktober 2013

Ullbukse til barnebarnet

Denne lille saken av en ullbukse er ikke stor, men det tok jammen sin tid å få strikket den ferdig allikevel. Jeg kan ikke skylde på vanskelig mønster eller dårlig tid, det gikk mer på litt for liten strikkelyst, og det å strikke 2 rette og 2 vrange på pinne 2,5  som heller ikke er det mest morsomme når strikkelysten ikke er på topp. Men en cm her og en cm der, ble da en bukse til slutt. 
Jeg strikker tydeligvis litt strammere med fem pinner enn jeg gjør med rundpinner, spesielt når jeg har såpass få masker på pinnene, så jeg burde ha skiftet til pinne 3 på bena. Jeg dro faktisk pinnene ut en gang for å rekke opp, men fant ut buksen skal bare passe frem til våren, og det får jeg håpe den kommer til å gjøre, så satte pinnene på plass igjen, og strikket videre. Dvs, la buksen litt på vent, og lot mammaen få være med å vurdere om den ville passe en stund fremover, og vi ble enige om at det ville den gjøre. Ribbestrikken er ganske elastisk, og armenen mine hadde veldig god plass der. Så da passer den nok noen baby legger en god stund fremover også.

Det var ikke så lett å få tatt bilder i full fart. En trøtt liten gutt kom inn etter å ha vært ute, og testet buksen i bruk for aller første gang, en mamma prøvde å få  sønnen til å smile, og en bestemor var for treg til å ta bilder. Det gikk som det måtte gå, det ble stort sett bare uklare ubrukelige bilder. Men ullbuksen er overlevert og tatt i bruk, før jeg fikk satt i strikk/bånd. Det får jeg sette i senere.  Foreløpig holder den seg på plass som den er.
Ullbuksen er strikket etter rester fra genseren "On The Beach" (bilde fra min gamle blogg)

Mønster: Ribbestrikket babybukse fra boken "Strikk til nøstebarn"
Garn:  New Zealand Lammeuld, strikket med enkel tråd
Pinner: 2,5
Vekt: 43 gram
Str: 0-1 år

onsdag 23. oktober 2013

Tacolefsevarmere

Aller først, tusen takk for alle koselige kommentarer på det forrige innlegget mitt.Jeg synes det er så hyggelig at folk tar seg tid til å legge igjen en kommentar. Den dagen var det rundt 140 som var innom bloggen, og jeg setter ekstra stor pris på dere som tar dere tid til å legge igjen en hilsen. Tusen takk til dere, det blir verdsatt! :)
Jeg ser forresten det er en del fra utlandet som er innom bloggen, så burde kanskje ha blogget på engelsk. Men jeg er ikke trygg nok på engelsken min, eller har ikke selvtillit nok, til å skrive offentlig på engelsk, men jeg har ingen problemer med å forstå engelsk om noen har lyst til å legge igjen en hilsen på engelsk.

Over til noe helt annet, nemlig tacolefevarmere
Heretter er tacolefsevarmere et "must" til et hvert taco måltid. Nå er det slutt på å reise seg for å varme lefser hver gang det er tid for nye lefser, eller være nødt til å spise kalde lefser. Heretter blir det ro rundt måltidet for alle mann, og varme lefser hele veien til alle mann under hele måltidet. Tacolefevarmere, det er tingen. :) Dere har har vel det dere også? Har ikke alle det da? :)
Må innrømme det gjenstår å teste det ut da. :)

Og når jeg først skulle lage, så kunne jeg like godt lage 4 stk. Jeg sydde først én den første kvelden, og det gikk greit. De tre neste sydde jeg dagen etter. Det skjedde litt sånn innimellom husarbeid. Siden ikke formen alltid er på på topp, så blir det først husarbeid, så pause hvor jeg satte meg og sydde litt, deretter husarbeid, så pause hvor jeg sydde litt osv. Men det resulterte i at jeg glemte stikningene på alle de tre siste tacolefevarmerne. Konsentrasjonen var nok ikke helt på topp, men de gjør nok nytten sin allikevel får jeg håpe.
Jeg tror det prikkete stoffet var det første stoffet jeg kjøpte til vanlig pris på Stoff & Stil for et par år siden, da jeg fikk lyst til å prøve meg med symaskinen før første gang, og det korkstoffet fant jeg vel i en restekurv om jeg husker riktig. Men det er først nå på sensommeren/høst i år at jeg har kommet i gang med symaskinen mer jevnlig. Jeg håper virkelig at dette skal fortsette fremover, og ikke stoppe opp igjen. Jeg prøvde  også litt  for ca.25 år siden, uten at det ble noe ut av det.


Mønsteret: Tacolefsevarmere fra Amica pattern

onsdag 16. oktober 2013

Snurreskjerf - enda en gang

Ja, her kommer det snurreskjerf enda en gang. Men nå tror jeg det blir for siste gang i denne omgangen. Eller det er kanskje ikke helt sant, for jeg har klippet til et skjerf til, men mangler fortsatt fleece til dette siste skjerfet. 
To av skjerfene er allerede gitt bort, et av dem har jeg beholdt selv.
Enda en gang har jeg tatt epletrærne til hjelp til et av bildene, men siden bildene ble tatt, har vi høstet inn eplene, og vi har definitivt kommet enda et skritt dypere inn i høsten.

Jeg ser jeg får flere og flere besøk på bloggen, og det synes jeg veldig hyggelig! Jeg setter også kjempestor pris på de få kommentarene som kommer. Jeg skulle allikevel gjerne ønske at enda flere hadde lagt igjen en liten hilsen slik at jeg vet hvem dere er, alle dere som som er innom en liten tur. Jeg blir jo veldig nysgjerrig på alle dere som er innom bloggen, og lurer på hvem dere er? Og har dere en blogg, og en gyldig link, så kommer jeg gjerne på et retur besøk. Men det er ingen betingelse for at du skal kunne legge igjen en hilsen. Jeg er bare nysgjerrig på hvem dere er. :)




Mønster er det samme som tidligere: Hurra-meg-rundt! fra Amica Pattern.

tirsdag 15. oktober 2013

Barnebarnet med ulldress

Jeg har fått bildet av barnebarnet med ulldressen jeg har strikket tidligere, og har fått lov til å vise det på bloggen. :)

mandag 14. oktober 2013

Siklesmekker

Jeg fikk spørsmål om å sy flere siklesmekker, og det ville jeg selvfølgelig gjerne gjøre. 

En stund var jeg usikker på hvilken søm jeg skulle velge, for som tidligere nevnt har jeg ingen overlock maskin, og sømmen på disse skal syes fra rettsiden. Men med god hjelp fra folk inne på Hobbyboden, og prøvesying på prøvelapper, kom jeg fram til et valg. Og siden jeg fortsatt syr sent på maskin, og i tillegg sakket farten ytterligere, så gikk det greit med den "vanskelige" sømmen.
Det ble litt dårlige og uklare bilder, de ble tatt i full fart rett før de skulle bli gitt bort, så kunne ha vært bedre. Men det er de eneste jeg har
Det er fleece på baksiden etter ønske fra mottaker.
 


Mønsteret er fra Gekko.

fredag 11. oktober 2013

Stripy Bootees

Det begynner å bli en stund siden siden sist, men nå kommer det et strikkeinnlegg igjen.

Jeg har fått noen kommentarer om at barnebarnet fryser på bena, barnebarnet fryser enda mere på bena, barnebarnet trenger ull på bena. Barnebarnet trenger bestemors sokker må vite, men bestemor bare syr for tiden. Da måtte bestemor se å finne frem strikkepinnene igjen, det har ikke gått fort, men nå har det endelig blitt ferdig et par sokker, og ønsket var et par av disse.



Mønster: Stripy Bootees fra Boken 50 baby bootees to knit  Mener denne heftete utgaven skal være den samme boken, uten at jeg skal påstå det helt sikkert. Men sokkene på forsiden av denne boken er også med i boken jeg har.
Pinner: nr.3
Garn: Rester fra Regia (blågrønn) og Sisu
Størrelse: 6-9 mnd.
Vekt: 29 gram

(ps. bestemor har ullbukse på pinnene også. Går ikke fort det heller, men de er på pinnene)

torsdag 10. oktober 2013

Lue

Denne gangen har jeg prøvd meg på å sy en lue.
Det ble ble litt prøving og feiling før jeg fikk til denne også, og selv her er det fortsatt en del forbedringspotensiale. Men det begynner å hjelpe. :) Jeg har ingen fancy overlock maskiner, så må klare meg som best jeg kan med en vanlig symaskin. Tror forresten jeg har valgt en feil søm når jeg sydde. Jeg brukte noe som på min maskin heter "Stretch overlock", men skulle kanskje ha valgt "Lukket overlock". (Har en Bernina) Jeg får prøve det neste gang og se om sømmen ser litt mindre humpete ut. Eller det er kanskje rett og slett hun som styrer pedalen som er årsaken til all humpingen, og feil å legge skylden på et av to av Berninas sømvalg. Det høres vel mest fornuftig ut når jeg tenker meg om. Men lue ble det. :)


Mønster: Gekko Jeg har sydd den største av 4 størrelser.

tirsdag 8. oktober 2013

Mynt og nøkkelpung

To oppdateringer på en og samme dag, det kommer ikke til å bli noen vane. :) Men både skjerfene og denne mynt og nøkkepungen ble sydd i helgen, jeg har bare ikke fått blogget det tidligere.

Denne mynt og nøkkelpungen ble kun ferdig på ren og skjær stahet. Rett før helgen var jeg nede på biblioteket og lånte noen bøker om søm, og plukket med meg noen bøker det så ut som hadde litt mønster som var greie. Men det er ikke alltid lett å lese et mønster når du er helt ny på noe. Det får meg av og til til å tenke på strikking. Det å strikke, det kan jeg. Det å følge et strikkediagram det kan jeg. Men det er ikke nødvendigvis en selvfølge for en som ikke har strikket etter diagram tidligere at det skal leses fra høyre mot venstre. Normalt leser vi jo fra venstre mot høyre. Så hvis det ikke står forklart i diagrammet at mønsteret som skal strikkes må leses fra høyre mot venstre, så kan det ta litt tid og omveier før en finner ut av det før det blir rett. Og der er jeg når det gjelder søm. Og slik var dette mønsteret jeg prøvde å følge i boken. Legg stoffet på glidelåsen. Jaha, hvilken vei? Opp? Ned? Fram eller tilbake? Det ble brukt mye sprettekniv, og det var mer frustrasjon enn glede en periode. Det var rett før det hele gikk i søpla. Men her kom staheten min meg tilgode. Ikke gi opp, stå på! Men det verste er vel nesten at jeg brukte en hel lørdag på noe jeg mest sannsynlig aldri kommer til å bruke.
Så hva sitter jeg igjen med da? Jo, jeg sitter igjen med en herlig mestringsfølelse. Ikke at jeg har laget noe stort og flott, ikke har det vært så veldig utfordrene heller, men jeg gav i det minste ikke opp, jeg fikk det til til slutt.Så vakkert ble det ikke, men så absolutt brukbart. Og var det egentlig så vanskelig? Nei, men nå vet jeg jo hvordan det skal gjøres. :) Jeg tviler imidlertid sterkt på at det vil bli laget flere.

På den ene siden er det plass til mynter. Jeg vet at glidelåsen er veldig skjev, men sånn ble den. Jeg jobbet hardt for å få den til kan jeg fortelle dere. :)




Og på den andre siden er det plass til nøkler. Den har til og med dobbel skillevegg i midten. Synes ikke det er så aller verst å få til denne av en sta nybegynner. :)


Mønsteret har jeg hentet fra boken: Lappesprell og quiltestreker av Hanne Aspelin Firman.

Flere skjerf

Det har blitt flere skjerf, 4 med fleece, og et uten fleece. 
Opprinnelig skulle jeg ha klippet til ett stripete skjerf uten fleece, men glemte meg og klippet bare en enkelt lengde. Ja, ja, da kunne jeg jo lage et med fleece da, og et vanlig. Når det var klippet ferdig, var det akkurat nok stoff igjen til et skjerf til, dermed ble det et skjerf til med fleece. Så enkelt var det. :) Plutselig var alt stoffet brukt opp.

Når det gjaldt det røde stjerneskjerfet, var det mest for å prøve meg frem på lengde. De har to forskjellige lengder. Jeg ønsker skjerfene med fleece litt strammere enn vanlige skjerf, så dette har vært et prøveprosjekt. De grå og svart stripete med fleece er litt i lengste lengste laget, det uten fleece er perfekt. De uten fleece vil jeg gjerne ha litt lenger. Men sammen med en ytterjakke kan skjerfene med fleece sikkert bli bra allikevel. 
Det korteste av de to røde skjerfene er i korteste laget, men det går. Nå har jeg iallefall funnet frem til en lengde som passer meg veldig bra, både når det gjelder skjerf med fleece og skjerf uten fleece, så da er jeg fornøyd. Nå kan jeg få akkurat de lengdene jeg vil ha på mine skjerf. :) 
Det som er deilig med de fleece skjerfene, er at de også kan trekkes oppover hodet, de kan varme rundt halsen, og de er forholdsvis vindtette samtidig. Det passer bra for ei som ikke er glad i å bruke lue. :)

Jeg må bare føye til at dette er et veldig kjekt prosjekt for nybegynnere, og anbefales på varmeste om det er noen flere der ute som har lyst til å prøve seg med symaskinen, men kvier seg litt for å prøve.

Jeg fikk et godt tips i en kommentar i det forrige innlegget mitt om å skrive opp ting i en bok, og det skal jeg jammen gjøre. Jeg gjør det på Ravelry med det jeg strikker og hekler, og det er lett å gå tilbake der om det er noe jeg lurer på hvordan jeg gjorde, hvilken pinnestr jeg brukte etc. Men jeg har ingen slike steder for søm. Jeg får lage min egen bok for søm, og kanskje inkludere strikking og hekling også. Det var en god idé som jeg skal ta med meg. Takk for tips.



Mønsteret til skjerfet har jeg kjøpt fra Amica Patterns og heter Hurra-meg-rundt!

tirsdag 1. oktober 2013

Posebukser på rekke og rad

Denne gangen er det posebukser som er på rekke og rad. :) Egentlig er jeg ikke typen som liker å masseprodusere, men i denne sammenhengen har det vist seg å være litt lurt. Jo flere ting jeg lager, jo bedre husker jeg det for ettertid, og ting fester seg bedre i et "gammelt hode". Jeg har da lært litt denne gangen også. Jeg har bl.annet lært at det er lettere å strekke ribben når jeg syr den på fra ribb siden og ikke fra stoffsiden. Og at jeg bruker færrest mulig knappenåler, (men jeg klarer meg ikke uten knappenåler enda) for da er også lettere å strekke ribben når jeg syr. Dette er ikke nødvendigvis en selvfølge for oss nybegynnere som skal lære å sy selv, men som kun lærer ved prøving og feiling.
Jeg har allerede skrevet om buksen som fikk helikoperet opp ned, denne gangen kom helikopteret riktig vei. :)
Alle buksene ble avlevert til mottaker og mammaen i dag. Litt store enda, men det varer nok ikke så lenge.






Mønsteret er det samme som i forrige innlegg, Minikrea Posebuks -20300 Baby 1/2 - 3 år, kjøpt fra Sydilla.no