fredag 24. mai 2013

Blomsterrangle

Denne blomsterranglen var en artig liten sak å hekle. Den har fått blå kronblad, siden mottager er en gutt. Det blir nok laget flere slike etterhvert, det er fine smågaver, og vi må nok ha en liggende her hjemme også til utlån. :)




Mønster: Blomsterrangle, Link til mønsteret finner dere på bloggen til Kaptein Biff; eller direkte på Epla siden hennes her.
Heklenål: 3
Garn: Gjestal Bomull Sport
Vekt: 38 gram

torsdag 23. mai 2013

Operasjon bruke opp lyseblått og rosa garn

For noen år siden kjøpte jeg en kilo hver av rosa og lyseblått garn, babyull fra Dale. Men ikke før jeg var kommet hjem fant jeg ut at lyseblått og rosa var farger det ikke fristet å strikke med i det hele tatt, og siden da har garnet ligget et her som en frustrasjon og påminnelse om bomkjøp. Garnet i seg selv liker jeg godt, det er fargene jeg ikke er helt fornøyd med. Ikke har jeg hatt hjerte til å kaste det, og har heller ikke hatt lyst til å gi bort garn, dvs farger, jeg selv har mislikt.
Men jeg har da fått brukt noe av garnet sånn litt etter litt, og det blir da ok når ting bare blir ferdig.
Det har da blitt både kuvøse gensere og et blått og rosa bestemor-rute-tepper.

Og nå har jeg fått brukt opp litt mer lyseblått garn, og denne gangen strikket jeg et Havskumteppe til mitt nyfødte barnebarn. Teppet ble ferdig dagen før han ble født. Og denne gangen var det mer koselig å strikke med denne fargen, kanskje fordi jeg hadde noen spesielle å gi det til, uansett om fargen var aldri så mye lyseblå. :) Dessuten hadde de allerede fått to tepper i ønsket farger, så da gjorde det liksom ikke noe at det kom en litt mindre fin farge i tillegg. :) Og Havskum mønsteret er ganske fint, synes jeg. Tenker jeg skal strikke et rosa Havskumteppe også, som kan få ligge på vent til det dukker opp en passelig mottaker.
Det nederste bildet har den rette fargen.



Mønster: Havskum. Det finnes utallige variasjoner å finne rundt på nettet.
Garn: Dale Babyull
Pinner: Nr.4
Vekt: 201 gram

Men slik strikket jeg mønsteret:

Legg opp 144 masker, da er de 4 første og 4 siste maskene kantmasker, hvor det strikkes riller hele veien. (Det strikkes rett på begge sider)

Hver mønster rapport består av 17 masker, så det er bare å legge til og trekke fra ettersom hvor stort eller lite teppe du vil ha.

Begynn med å strikke 4 riller, dvs 8 pinner/ganger frem og tilbake.
1. rad: 4 rette (som er kantmasker), 2 rett sammen 3ganger, *kast, 1 rett, kast, 1 rett, kast, 1 rett, kast, 1 rett, kast, 1 rett, kast, 2 rett sammen 6 ganger* Gjenta fra *til* til det er 10 masker igjen. 2 rett sammen 3 ganger, 4 rett (er kantmasker).
2. rad: Strikk alle maskene rett.
3. rad: Strikk alle maskene rett.
4. rad: Strikk alle maskene vrangt.

Gjenta omg 1-4 så langt du vil ha teppet.
Avslutt med 4 riller, dvs 8 ganger frem og tilbake.
Vask teppet, og blokk det  i fasong til slutt
---------------

10.februar 2015
Jeg takker for alle tilbakemeldinger jeg har fått til dette innlegget, det er hyggelig at så mange har lyst til å prøve seg på dette teppet. 
Men fra og med i dag, kommer jeg ikke lenger til å svare på kommentarer til dette innlegget, da det begynner å bli et gammelt innlegg. Teppene er strikket og gitt bort for lengst. For meg fungerte mønsteret, og det har stemt de gangene jeg har brukt det. Er det noe dere lurer på, ber jeg dere søke rundt på nettet, det finnes haugevis av lignende oppskrifter. Selv er jeg ingen proff oppskriftlager, jeg har bare skrevet ned det jeg gjorde da jeg strikket teppet, og det fungerte for meg, og mønsteret har stemt helt de gangene har strikket teppene. Finner dere ikke ut av det, ber jeg dere heller velge et annet mønster dere kan bruke som er bedre forklart enn mitt. :)

Jeg har blitt Bestemor

Jeg har blitt Bestemor for aller først gang, og det er stor stas. Faktisk mer overveldende enn jeg kunne forestille meg. Vegard ble født 22.mai kl.06.30, og siden da har jeg vært i den syvende himmel. :) Og akkurat nå finnes det ikke et skjønnere barnebarn på denne jord. :) Dette er rett og slett kjempestort for meg.


onsdag 22. mai 2013

Siklesmekker

Det går lang tid mellom hver gang jeg jeg prøver meg på symaskinen, altfor langt tid. Det går så lang tid mellom hver gang at jeg rekker å føle meg utrygg og glemmer litt av det jeg har lært. Jeg synes jo egentlig at dette er moro, så jeg bør virkelig skjerpe meg og øve litt mer jevnlig.

Nå har jeg imidlertid fått øvd litt igjen, og denne gangen ble det siklesmekker. Passe prosjekt å starte med etter lang symaskin pause. Moro var det også, så disse blir det nok flere av etterhvert. :) Det er frotté på baksiden. Jeg har ingen fancy overlock maskin, ingen maskin som kutter mens jeg syr heller. Det er i det hele tatt aller første gangen jeg har prøvd meg på å bruke overlock sømmen, om det da er det det heter. Det ligner veldig iallfall.

Mønsteret heter egentlig Majas gulpeskjerf, og er fra boken "Made by me".



mandag 13. mai 2013

Garter Stitch Baby Kimono

En liten Baby Kimono, størrelse nyfødt, har blitt ferdig. Rillestrikking er ikke min favoritt, det blir aldri fint på mine strikkepinner. Men det er rask strikk, og størrelsen gjør den enda raskere å strikke.
Mønsteret er dessverre ikke så godt beskrevet, og kanskje ikke det beste mønsteret å begynne med som nybegynner. Men all ære til hun som prøvde seg på å skrive ned et mønster for aller første gang, og dele det med alle oss andre på Ravelry.
Jeg fulgte ikke mønsteret helt rundt halsen, isteden for rillestrikk strikket jeg en "Applied I-cord edge". Jeg vet ikke hva det heter på godt norsk. Jeg fulgte denne videoen jeg fant på YouTube. Forklaringen på selve kanten begynner etter ca.2,5 min. Jeg la opp 3 masker til denne kanten, ikke fire som i videoen. Til snorene inni, brukte jeg vanlig i-cord. For at snoren ikke skulle bli for tykk, la jeg opp bare 2 masker. Til dere som ikke vet hva en i-cord er, så la jeg opp 2 masker, og strikket disse to ved bare å strikke fra begynnelsen hele tiden. Det strikkes altså ikke frem og tilbake, men du drar bare tråden med deg frem til begynnelsen igjen og strikker kun fra rettsiden hele veien. Dette er også en fin måte å lage snorer til f.eks barneluer.

Mønster: Garter Stitch Baby Kimono, dere finner det gratis på Ravely.
Garn: Opal
Pinner: 3 og pinner 2,5 til kant og snor
Vekt: 82 gram

fredag 3. mai 2013

Babygenser og kosekanin

Da har jeg fått overført flere bilder til dataen, så da kan jeg like gjerne blogge et par ting til når jeg ført er i gang med blogging i dag. :)

Denne genseren ble også liggende en stund. Den ble påbegynt tidlig i februar, men ikke gjort ferdig før helt i slutten av april. Genseren er strikket etter rullegenser oppskriften i Nøstebarnboken. Begynte å strikke "ruller" jeg også, men synes "rullene" ble for harde med dette garnet, og ikke noe godt for en baby å ligge på, hverken i rygg eller nakke. Dermed ble den rukket opp igjen, og vanlig vrangbord strikket.


Mønster: Rullegenser fra boken "Strikk til Nøstebarn"
Garn: Baby Merino fra Drops
Pinner: 2,5 og 3
Størrelse: 6 mnd
Vekt: 104 gram

En Kosekanin ble også strikket i april.

Mønster: Bunny Blanket Buddy. (Gratis mønster, men du må registrere deg for å få mønsteret)
Det finnes også en norsk oversettelse av dette mønsteret som du kan finne her. Jeg strikket hodet etter den norske oversettelsen, som er strikket på en litt annen måte en den engelske.
Garn: Mandarin Fiesta (Sandnes Garn)
Pinner: Nr.4
Vekt: 45 gram

Noe mere har ikke blitt ferdig i løpet av de siste 2-3 månedene, så nå må det strikkes litt igjen. :)

Strikkelysten er på vei tilbake

Her har jeg hatt delvis strikke- og bloggtørke i mange uker, men tror det går rette veien igjen nå. På vei ut av en strikketørke periode, er det nesten alltid helt enkle sokker det frister å strikke mest. Kanskje fordi det går mest på autopilot? Men jeg slutter ikke å forundere meg over at jeg ikke velger noe som er mer spennende å strikke i slike perioder. Uansett, det hjelper, og jeg kommer meg sakte men sikkert ut av tørkeperiodene. :)

Det eneste jeg strikket i løpet av mars, var to par enkle babysokker i aller minste størrelse, 0-3 mnd. De er strikket med Duo Merino, rester etter prinseteppet, på pinne 2,5
I følge de med små barn, er dette sokker som sitter godt på foten, og som ikke er så lett for små babyer å sparke av seg.
Mønsteret til sokkene finner dere her.
Det ser ut som sokkene har forskjellig størrelse, men de er alle helt like store, eller like små.

To par sokker til ble fullført, begge parene ble påbegynt i februar, og avsluttet i april.
Det første paret er strikket med Regia Stretch på pinne 2,5 og er i str 43.


Det andre paret er strikket på pinne 2,5 med Opal, og er str.38